Predoiu a demis întreaga conducere a Penitenciarului Drobeta, de unde a fost eliberat criminalul care a incendiat o fată

Predoiu a demis întreaga conducere a Penitenciarului Drobeta, de unde a fost eliberat criminalul care a incendiat o fată

Ministerul Justiției anunță că întreaga conducere a Penitenciarului Drobeta-Turnu Severin a fost demisă. Este vorba despre director și directorul adjunct.

Cei doi au fost demiși după ce deținutul Ion Turnagiu, liberat condiționat anul trecut, a incendiat o tânără de 17 ani, care l-a reclamat la Poliție.

”Ministrul Justiției l-a demis din funcție, astăzi, 16 iunie 2020, pe directorul Penitenciarului Drobeta-Turnu Severin, în urma evaluării procesului-verbal nr.20020/169 din 28.03.2019 emis de Penitenciarul Drobeta-Turnu Severin privind deținutul Ion Turnagiu.

ADVERTISING

Ministrul Justiției l-a demis din funcție, astăzi, 16 iunie 2020, pe directorul adjunct al Penitenciarului Drobeta-Turnu Severin, în urma evaluării procesului - verbal nr.20020/169 din 28.03.2019 emis de Penitenciarul Drobeta - Turnu Severin privind deținutul Ion Turnagiu”, anunță ministerul într-un comunicat de presă.

Totodată, Cătălin Predoiu, ministrul Justiției, a cerut Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) sesizarea Inspecției Judiciare (IJ), pentru a face verificări cu privire la modul de respectare a dispozițiilor legale care reglementează liberarea condiționată în acest dosar.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În plus, Predoiu a cerut CSM să sesizeze IJ și pentru ”a efectua un control tematic privind modul de respectare a acelorași dispoziții legale, la nivel național, având în vedere că această problemă a devenit recurentă și s-a manifestat din plin și în cazul legii privind recursul compensatoriu, cu consecințe grave asupra siguranței cetățeanului”.

Amintim că, zilele trecute, o tânără de 17 ani din Mehedinți a fost incendiată de Ion Turnagiu, după ce victima l-a reclamat la Poliție pentru viol. Acum, tânăra se află în stare critică.

ADVERTISING

Turnagiu a fost condamnat la închisoare pe viaţă, după ce a omorât 5 oameni, însă a fost liberat condiționat după 25 de ani de detenție.

Vezi și Pilele și statul tribal mai fac o crimă. ”Dar veniți, da? Mi-e frică”


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇