Croaţia, Slovenia, Bosnia şi Cehia au anunțat recorduri de cazuri de COVID-19

Croaţia, Slovenia, Bosnia şi Cehia au anunțat recorduri de cazuri de COVID-19

Croaţia a înregistrat, joi, cea mai mare creştere a numărului zilnic de cazuri noi de COVID-19, cu 1.563 de infectări raportate, dintre care circa jumătate în capitala sa, Zagreb.

Capitala Croaţiei a raportat joi un record de 705 cazuri noi de COVID-19, comparativ cu doar 337 de contagieri în ziua precedentă, informează Reuters.

Până acum, Croaţia, o ţară cu aproximativ patru milioane de locuitori, a înregistrat 29.850 de infectări şi 406 decese asociate COVID-19, iar în prezent are 7.380 de cazuri active.

ADVERTISING

Şi ţara vecină, Slovenia, cu 2 milioane de locuitori, a raportat joi un record al numărului zilnic de cazuri noi, de 1.663 de infecţii.

De asemenea, vecina sud-estică a Croaţiei, Bosnia, a înregistrat la rândul său, joi, un record de 999 de noi infecţii. Până în prezent, bilanţul COVID-19 în această ţară cu aproximativ 3,3 milioane de locuitori a ajuns la 37.314, de contagieri şi 1.051 de decese.

La rândul său, Cehia a confirmat, joi, un record de 14.968 de cazuri noi de coronavirus în ultimele 24 de ore, în contextul în care ţara a impus măsuri dure pentru a stopa răspândirea COVID-19.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Peste 4.400 de persoane sunt tratate acum în spitalele din întreaga ţară, care a înregistrat un total de 1.739 de decese cauzate de virus de la începutul pandemiei.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

Vezi şi un interviu eveniment realizat de Magda Grădinaru cu Norman Manea: Corupția și demagogia sunt vii în România, la fel cum vii au rămas calitățile românești


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇