Criză energetică: Cum economisesc stațiunile de schi din Franța

Criză energetică: Cum economisesc stațiunile de schi din Franța

Managerii staţiunilor de schi din Alpii francezi încearcă să găsească soluţii pentru a economisi energie electrică ca parte efortului naţional de a reduce consumul, dar şi din dorinţa de a-şi reduce costurile, în condiţiile în care se aşteaptă la facturi de trei până la de şase ori mai mari faţă de anii anteriori.

În Chamonix, de pildă, dacă nu va fi aglomerat, viteza teleschiurilor va fi redusă cu zece la sută şi cu 30 la sută în situaţia în care staţiunea va fi alertată că cererea este mai mare decât cantitatea de energie existentă, notează The Guardian.

ADVERTISING

Alături de alte staţiuni, Chamonix s-a angajat să limiteze producţia de zăpadă artificială şi să reducă temperatura în interiorul clădirilor.

Măsurile “vor fi invizibile şi nedureroase pentru clienţii noştri. Obiectivul este să ne asigurăm că clienţii nu simt impactul reducerilor de energie”, spune Benjamin Blanc, director la Les 3 Vallees.

Jumătate dintre staţiunile de schi din Franţa au fost nevoite să-şi renegocieze contractele pentru eletricitate în acest an, pe fondul creşterii la un nivel record al inflaţiei.

ADVERTISING

Tarifele pentru utitilizarea teleschiurilor vor creşte şi ele cu aproximativ 5 la sută.

C.S.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇