Pregătiri pentru o iarnă fără gaz rusesc: E gata cel mai mare sistem de stocare a energiei cu baterii din Europa

Pregătiri pentru o iarnă fără gaz rusesc: E gata cel mai mare sistem de stocare a energiei cu baterii din Europa

Un nou sistem de stocare a energiei cu baterii, considerat cel mai mare din Europa, a devenit operaţional în Cottingham, Marea Britanie, cu patru luni mai devreme decât era planificat, pe fondul îngrijorărilor cu privire la impactul pe care criza energetică l-ar putea avea în această iarnă.

Sistemul Pillswood a fost construit de compania Harmony Energy pe baza tehnologiei dezvoltate de Tesla şi ar putea alimenta cu electricitate 300.000 de locuinţe timp de două ore, având capacitatea de a stoca până la 196 MWh într-un singur ciclu, notează BBC.

ADVERTISING

“Sistemele de stocare a energiei cu baterii sunt esenţiale pentru valorificarea întregului potenţial al energiei regenerabile în Marea Britanie şi sperăm că acesta în special va reliefa rolul Yorkshire ca lider în soluţii privind energia verde.

Aceste proiecte nu sunt sprijinite prin subvenţii din banii contribuabililor şi vor avea un rol major în tranziţia spre Net Zero, precum şi pentru asigurarea securităţii energetice a Marii Britanii”, a declarat Peter Kavanagh, directorul Harmony Energy.

Ofgem, autoritatea de reglementare în domeniul energiei din Marea Britanie, a avertizat anterior că există un “risc semnificativ” ca ţara să se confrunte cu probleme privind alimentarea cu energie electrică în această iarnă, din cauza invaziei Rusiei în Ucraina şi a întreruperii livrărilor de gaze.

C.S.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇