Crimele armatei ruse în Ucraina. Ucis pentru că purta un nume care-l enervează pe Putin

Apar tot mai multe dovezi că soldații Moscovei nu respectă nicio regulă în acest război. Nu fac diferența între civili și militari, iar inferioritatea de pe câmpul de luptă o înlocuiesc cu uciderea unor oameni nevinovați. Masacrul din Bucea a șocat întreaga lume, dar același lucru s-a întâmplat și în alte orașe ucrainene.
Crimele armatei ruse în Ucraina. Ucis pentru că purta un nume care-l enervează pe Putin

Ilia Ivanovici Navalnîi a murit la vârsta de 61 de ani, dar nu în urma vreunei boli, infarct, accident sau pandemie. El a fost ucis de ruși din cauza numelui pe care-l purta.

Localitatea Bucea (Bucha) se află la 27 de kilometri nord-vest de Kiev, fiind o suburbie a capitalei ucrainene.

A fost ocupată de ruși în primele zile ale invaziei, fiind eliberată la 1 aprilie. 

Zecile de cadavre ale locuitorilor din Bucea, lăsate să se descompună pe stradă, au șocat întreaga lume.

Până acum au fost strânse și descoperite în trei gropi comune corpurile a peste 500 de civili uciși de militarii ruși. Procurorul general al Ucrainei conduce o anchetă și strânge dovezi pentru a acuza Rusia de crime de război și genocid.

ADVERTISING

Unul dintre cei uciși de soldații ruși dezlănțuiți a fost și Ilia Ivanovici Navalnîi. Lângă cadavrul acestuia, cei care i-au luat viața i-au aruncat ostentativ actul de identitate.

A fost executat din cauza numelui

Există indicii că motivul pentru care a fost executat e că poartă același nume cu Alexei Navalnîi, opozantul rus, închis de Putin într-o colonie penitenciară, după ce agenții FSB au încercat să-l otrăvească.

“Totul indică faptul că l-au ucis din cauza numelui de familie. De aceea, pașaportul i-a fost aruncat sfidător în apropiere”, a scris disidentul rus într-o serie de postări pe Twitter, realizate printr-un intermediar, în care reacționează la crimă.

UcisInBuceaNavalnii
Actul de identitate a lui Ilia Ivanovici Navalnîi, executat de militarii ruși în Bucea, Ucraina

Navalnîi mai spune că soldații ruși “au sperat” ca bărbatul din localitatea Bucea să fie rudă cu el, astfel încât să fie remarcați de superiori pentru “curajoasa faptă de arme”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

“Nu știu dacă acest bărbat e rudă cu mine. El s-a născut în același sat cu tatăl meu. Deci e posibil, dar în general sunt multe persoane care au acest nume în satul respectiv”, a mai scris cel considerat cel mai mare inamic al lui Putin din Rusia.

Alexei Navalnîi provine din localitatea Zalissia, aflată în apropiere de Cernobîl.

Un reproș care i se aduce liderului Opoziției din Rusia e acela că, deși e ucrainean, Alexi Navalnîi nu a protestat la adresa anexării Peninsulei Crimeea și a teritoriilor din estul țării de către forțele Kremlinului.

Un război declanșat de un maniac furibund

“Îmi amintesc că în copilărie eram mândru când mă uitam la monumentul celor care au murit în Marele Război Patriotic. Știam că numele meu de familie este destul de rar, dar acolo erau mai mulți Navalnîi trecuți pe monument”, a mai scris disidentul rus. 

ADVERTISING

“Ei bine, în Ucraina va fi un altul pentru cei care au murit în acest război, iar numele lui Ilia Ivanovici Navalnîi, născut în 1961, va fi acolo printre multe altele”, a adăugat el.

Russian People Demonstrate Against The War In Ukra
În întreaga lume au loc manifestații în care Putin e acuzat pentru crime de război împotriva ucrainenilor - Foto: Hepta.ro

Alexei Navalnîi le-a cerut rușilor să facă tot ce pot pentru a-l îndepărta pe Putin de la putere. A spus că orice contribuție, cât de mică, e importantă pentru a salva Rusia de la distrugere.

“Acest război a fost declanșat de un maniac furibund, obsedat de o serie de prostii despre geopolitică, istorie și structura lumii”, a mai scris opozantul rus pe contul său de Twitter.

“Maniacul nu se va opri. Ca un drogat, a devenit dependent  de moarte, război și minciuni - are nevoie de ele pentru a se menține la putere”, a mai adăugat el.

Uciderea cu sânge rece a lui Ilia Ivanovici Navalnîi, doar pentru că purta numele unui inamic al lui Putin, face masacrul din Bucea și mai absurd, dezvăluind barbaria armatei ruse și modul laș în care duce acest război.

Printr-un decret prezidențial, liderul de la Kremlin i-a decorat pe militarii care au provocat masacrul din localitatea de lângă Kiev.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇