Covid-19: Germania nu mai așteaptă o decizie în UE și pregătește noi restricții de călătorie

Covid-19: Germania nu mai așteaptă o decizie în UE și pregătește noi restricții de călătorie

Germania pregăteşte înăsprirea restricţiilor de călătorie pentru a preveni răspândirea noilor mutaţii mai contagioase ale coronavirusului SARS-CoV-2, guvernul cancelarului Angela Merkel intenţionând ca până vineri să convină un plan în acest sens, fără a mai aştepta vreo iniţiativă comună în cadrul Uniunii Europene, a declarat joi ministrul german de interne Horst Seehofer, potrivit agenţiei DPA.

Germania are în vedere mai ales zonele unde cazurile de COVID-19 cu noile tulpini ale coronavirusului sunt prevalente, precum Marea Britanie, Brazilia, Portugalia şi Africa de Sud, a spus Seehofer presei înaintea unei videoconferinţe cu omologii săi europeni.

Discuţiile despre excepţiile care ar putea fi permise continuă şi ”nu vreau să speculez asupra acestui lucru acum”, a adăugat el, asigurând însă că Germania ”nu va deveni o închisoare”, dar a insistat că este nevoie de stabilirea unor reguli pentru cetăţenii germani care revin în ţară din zonele afectate sau pentru cei care lucrează în sectorul transporturilor de mărfuri.

Seehofer a mai spus că Berlinul nu va aştepta adoptarea vreunei iniţiative comune a UE privind măsurile la frontiere, întrucât nu există indicii că o asemenea iniţiativă ar putea surveni într-un interval de timp acceptabil.

Conform unui sondaj realizat de YouGov, 68% dintre cetăţenii germani intervievaţi s-au declarat favorabili reducerii traficului aerian până aproape de zero pentru a combate pandemia, o posibilă măsură evocată marţi tot de ministrul Seehofer.

ADVERTISING
ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇