Continuă protestele sindicaliștilor, la Ministerul Finanțelor: Guvernul ne-a mințit și ne va minți în continuare! (Video)

Continuă protestele sindicaliștilor, la Ministerul Finanțelor: Guvernul ne-a mințit și ne va minți în continuare! (Video)

Sindicaliştii de la CNS Cartel Alfa continuă miercuri acţiunile de protest.

Aceștia pichetează sediul Ministerului Finanţelor, între orele 10:00 – 12:00.

Manifestanții au desfășurat bannere, au pancarte și suflă în vuvuzele. Din când în când, protestatarii scandează ”Hoții! Hoții! Hoții!”.

Unul dintre manifestanți a susținut, la megafon, că Guvernul minte și, prin urmare, sindicaliștii nu mai pot avea încredere în promisiunile Executivului.

”E o bătălie pe care încercăm să o ducem cu acest Guvern, care ne-a mințit și ne va minți în continuare. Nu trebuie să avem încredere, indiferent de declarațiile pe care le fac. Știm cu toții că una spun și alta fac!”, a spus persoana respectivă la megafon.

ADVERTISING

Apoi, mulțimea a scandat ”Mincinoșii! Mincinoșii! Mincinoșii!”.   

”Țin să vă anunț că azi se fac fix 666 de zile de când dl Rareș Bogdan a promis că va rezolva problema pensiilor speciale în 30 de zile. Mincinoșii! Mincinoșii! Mincinoșii!

Sunt incapabili să găsească o soluție și pentru noi, muritorii de rând. În schimb, acest minister și ar trebui să-l întrebăm pe domnul ministru (Alexandru Nazare - n.red.) ce se întâmplă cu banii pe care îi împrumută de când au venit la guvernare? Unde sunt banii? De la 1 ianuarie au mai împrumuat un miliard de euro! Unde sunt banii?”, a mai susținut protestatarul la megafon.

La Ministerul Finanțelor Publice, împotriva unui buget de austeritate, care blochează cele mai mici venituri din salarii şi pensii, dar păstreazã privilegiile neatinse! Şi în pandemie, toţi avem aceleaşi drepturi!

Posted by Confederatia Nationala Sindicala "Cartel ALFA" on Wednesday, January 20, 2021

Revendicările

Confederația Națională Sindicală (CNS) Cartel Alfa a anunțat, săptămâna trecută, că a decis declanșarea unui program de acțiuni de protest.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Principalele revendicări ale sindicaliștilor sunt, pe scurt:

  • Un salariu minim decent
  • Pensii echitabile
  • Servicii publice de calitate
  • Deblocarea negocierii colective
  • Taxare justă
  • Aplicarea corectă a legislației

Iată cum s-au desfășurat și celelalte proteste Cartel Alfa:

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇