Constanţa intră în scenariul roşu. Se închid restaurantele, teatrele și cinematografele

Constanţa intră în scenariul roşu. Se închid restaurantele, teatrele și cinematografele

Municipiul Constanţa intră în scenariul roşu, după depăşirea pragului de 3 la mie în privinţa ratei de infectare cu noul coronavirus, iar restaurantele, cinematografele şi teatrele vor fi închise.

Măsura intră în vigoare de la miezul nopţii de miercuri spre joi şi este valabilă 14 zile.

Prefectul judeţului Constanţa, Silviu Coşa, a declarat, miercuri, că în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a fost constatată depăşirea pragului de 3 la mie în ce priveşte incidenţa cazurilor de COVID-19.  

ADVERTISING

"Urmare a întrunirii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a constatat depăşirea pragului de 3 la mie a ratei de incidenţă ceea ce înseamnă că automat intră în vigoare măsurile specifice acestui prag, cele mai de impact fiind cele legate de operatorii economici care prepară hrana, mă refer la restaurante. Ei vor avea voie să funcţioneze doar în sistem delivery sau la terase, în spaţii deschise.

De asemenea, se interzice funcţionarea sălilor de spectacole, a cinematografelor, teatrele şi altor instituţii de acest gen. Jocurile de noroc sunt interzise, putând funcţiona doar vânzătorii de bilete de tip loto şi bilete de pariu, dar doar pentru achiziţionarea acelor bilete după care trebuie părăsită incinta spaţiului respectiv”, a afirmat Silviu Coşa.   

ADVERTISING

El a precizat că şcolile vor funcţiona ca şi până acum, singura modificare fiind că elevii din ciclul terminal vor învăţa în sistem hibrid.   

"Şcolile, prin modificarea la sfârşitul săptămânii trecute, a ordinul 3235, vor funcţiona şi la depăşirea pragului de trei la mie până la depăşirea unui prag de şase la mie, dar într-un sistem hibrid, în sensul în care copiii din învăţământul preşcolar şi elevii din ciclul primar, precum şi cei din ani terminali vor veni la şcoală, cu menţiunea că cei din ani terminali vor aplica acel sistem hibrid, în sensul în care jumătate din ei vor fi prezenţi fizic la cursuri, ceilalţi în sistem online”, a explicat prefectul Constanţei.  

ADVERTISING

Măsura intră în vigoare joi, la ora 00.00, şi este valabilă timp de 14 zile.   Miercuri, rata de incidenţă în municipiul Constanţa este de 3,20.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇