Congo anunță că a învins în lupta cu Ebola, care a ucis în ultimele luni zeci de oameni

Congo anunță că a învins în lupta cu Ebola, care a ucis în ultimele luni zeci de oameni

Ministrul Sănătăţii din Republica Democratică Congo (RDC) Eteni Longondo (foto) a anunţat miercuri sfârşitul unui focar de Ebola în vestul ţării care a infectat 130 de persoane şi ucis 55.

Focarul a apărut în iunie, chiar înainte ca ţara să declare sfârşitul unei epidemii de Ebola separate, în est, a doua cea mai letală din istorie, soldată cu moartea a peste 2.200 de persoane, informează Reuters.

"Vă mulţumesc din toată inima tuturor acelora care au urmărit neobosit cazurile, au oferit tratament şi au vaccinat persoane în comunităţi adesea izolate, ascunse în păduri tropicale dense", a declarat pe Twitter directoarea regională a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru Africa, Matshidiso Moeti, după anunţul ministrului.

ADVERTISING

RDC s-a confruntat cu 11 focare de Ebola de la descoperirea virusului în apropiere de râul Ebola în 1976 - mai mult decât dublu faţă de oricare altă ţară.

Pădurile sale ecuatoriale sunt un rezervor natural pentru virus, care provoacă vărsături severe şi diaree şi se răspândeşte prin contactul cu fluidele corporale.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇