Confruntări între poliţie şi manifestanţi, în Bruxelles, din cauza confuziei privind un festival

Confruntări între poliţie şi manifestanţi, în Bruxelles, din cauza confuziei privind un festival

Confruntări între forţele de ordine şi manifestanţi au avut loc, joi după-amiază, într-un parc din oraşul belgian Bruxelles, în contextul în care autorităţile au vrut să disperseze persoane adunate ilegal la un festival.

Mii de persoane s-au adunat în Parcul Cambre din Bruxelles la festivalul „La Boum”, un eveniment care normal ar fi trebuit să se desfăşoare virtual. Evenimentul a generat confuzie, astfel că mulţi oameni au crezut că se desfăşoară în mod real.

Poliţia a comunicat prin Twitter că festivalul ar fi de fapt o păcăleală de 1 aprilie şi că va interveni pentru dispersarea persoanelor adunate ilegal, dar acest lucru nu a împiedicat mii de persoane să meargă în Parcul Cambre.

ADVERTISING

Forţele de ordine au intervenit pentru dispersarea persoanelor care nu respectă măsurile antiepidemice, iar în unele zone au avut loc violenţe sporadice, informează publicaţia La Libre şi postul RTL.

Forţele de ordine au utilizat tunuri de apă pentru dispersarea participanţilor, care au aruncat cu pietre şi sticle. Unele persoane au fost rănite, iar altele au fost reţinute.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇