Comisia Europeană activează o procedură de soluţionare a unui conflict cu AstraZeneca, din cauza livrărilor întârziare

Comisia Europeană activează o procedură de soluţionare a unui conflict cu AstraZeneca, din cauza livrărilor întârziare

Comisia Europeană (CE) a anunţat joi că urmează să declanşeze o procedură contractuală în vederea unei soluţionări a unui conflict cu laboratorul suedezo-britanic AstraZeneca, ale cărui livrări de vaccin împotriva covid-19 sunt cu mult inferioare nivelului prevăzut iniţial.

”Intenţionăm să trimitem o scrisoare AstraZeneca, o scrisoare care ne va permite să angajăm un dialog cu întreprinderea în cadrul unui proces de soluţionare a conflictului”, a anunţat un purtător de cuvânt al Comisiei.

”Această scrisoare se află în pregătire şi vom consulta, bineînţeles, statele membre (UE), pentru a o putea trimite rapid întreprinderii”, a adăugat el într-o conferinţă de presă.

ADVERTISING

Această procedură este prevăzută în contractele de furnizare de vaccin încheiate de către UE, relatează AFP.

Fiecare parte are posibilitatea să trimită o scrisoare celeilalte părţi, pentru a o invita să participe la o procedură de soluţionare a unui conflict, o întâlnire care are loc după 20 de zile, între conducători executivi ai CE şi societăţii, a precizat alt purtător de cuvânt.

”Scopul este să se ajungă la o rezolvare a conflictului pe baza bună-credinţei, pentru a se proceda astfel încât conflictul să fie soluţionat în mod satisfăcător pentru toată lumea”, a precizat el.

ADVERTISING

Laboratorul suedezo-britanic AstraZeneca are obligaţia să livreze în al doilea trimestru 70 de milioane de doze de vaccin împotriva covid-19 - a cărei utilizare este suspendată în prezent în mai multe ţări -, cu mult mai puţine decât cele 180 de milioane angajate în contractul semnat cu UE.

În primul trimestru, UE ar fi primit în total 30 de milioane de doze de vaccin AstraZeneca-Oxford, în loc de 90 de milioane câte s-a angajat să livreze acest grup farmaceutic suedezo-britanic.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇