Coloane militare au fost văzute sâmbătă seară la ieșirea din București. România se pregătește de un exercițiu militar de amploare (Foto)

Coloane militare au fost văzute sâmbătă seară la ieșirea din București. România se pregătește de un exercițiu militar de amploare (Foto)

Aproximativ 15.000 de militari români, aliaţi şi parteneri vor participa, în perioada mai-iunie, la seria de exerciţii „Dacia 21 Livex”, ce se desfăşoară pe teritoriul României.

Primele efective şi echipamente militare care au sosit în România, săptămâna aceasta, sunt formate din 120 de militari britanici şi 55 de vehicule din dotarea acestora.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Coloanele militare, însoţite de echipaje de poliţie militară, se vor deplasa sâmbătă la sediul Brigăzii 1 Mecanizate din Bucureşti.

Coloanele au fost văzute de bucureșteni, fiindu-ne semnalate și de cititori Spot.

Foto: Facebook/MApN

Ce testează Dacia 21 Livex

Pe 20 aprilie, militarii se vor deplasa la Centrul Naţional de Instruire Întrunită "Getica" din Cincu, unde vor începe procesul de instrucţie, în cooperare cu structuri ale Forţelor Terestre Române.

Foto: Facebook/MApN

Exerciţiile "Dacia 21 Livex" sunt precedate de etapa de afluire şi dislocare a forţelor în zonele de antrenament, în lunile aprilie şi mai şi urmate de faza defluirii, din luna iunie.

"Dacia 21 Livex" confirmă capacitatea Armatei României de a-şi angaja capabilităţile în operaţii defensive, precum şi disponibilitatea permanentă a structurilor aliate şi partenere de a disloca rapid în ţara noastră efective credibile pentru realizarea apărării în faţa oricărei potenţiale ameninţări la adresa securităţii naţionale.

Foto: Facebook/MApN

De asemenea, conform comunicatului MApN, "Dacia 21 Livex" verifică modul de realizare a sprijinului acordat de ţara noastră pentru forţele şi echipamentele militare care tranzitează teritoriul naţional.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!