Prințul Philip a fost înmormântat, după o ceremonie emoționantă. Întreaga țară s-a oprit în loc pentru a-i aduce un ultim omagiu (Foto & Video)

Prințul Philip a fost înmormântat, după o ceremonie emoționantă. Întreaga țară s-a oprit în loc pentru a-i aduce un ultim omagiu (Foto & Video)

A fost o zi grea pentru membrii familiei regale britanice, dar și pentru cetățenii regatului, care și-au luat rămas bun de la prințul Philip, cel care a fost soţul reginei Elizabeth II timp de 73 de ani. Prințul Philip a murit pe 9 aprilie, la vârsta de 99 de ani.

Întreaga zi oamenii au adus sute și sute de buchete de flori la porțile Castelului Windsor, iar la ora 15:00 și la ora 17:00 toată țara s-a oprit în loc, pentru a ține un minut de reculegere în memoria ducelui.

Cu puțin înainte de ora 16:00, membrii familiei regale au început să sosească la Castelul Windsor. Prințul William și ducesa Kate au venit împreună, dar fără copii. Nici prințul William nu a venit împreună cu ei.

ADVERTISING

La 16:40 (ora României), sicriul cu trupul neînsuflețit al prințului Philip a părăsit Castelul Windsor, în salve de tun. A fost condus de regina Elisabeta, cei patru copii ai cuplului și de nepoți.

sicriu-printul-filip
regina

Cortegiul a ajuns apoi la capela St. George a Castelului Windsor.

sicriul-ajunge-la-capela

Au fost trase alte salve de tun, urmate de un minut de reculegere, înainte ca sicriul cu trupul neînsuflețit al ducelui să fie băgat în capelă.

minut-de-reculegere

La intrarea în capelă, toți participanții și-au pus măști de protecție. De altfel, Casa Regala a anunțat de la început că ceremonia va avea loc ținându-se cont de toate normele de protecție împotriva COVID-19.

intrarea-in-capela

Sicriul a fost plasat în fața altarului, membrii Familiei Regale și-au ocupat locurile și Diaconul de Windsor şi Arhiepiscopul de Canterbury au început slujba religioasă, acompaniați de cor.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Sicriul a fost coborât apoi în cripta regală. După o ultimă intonare a imnului, ceremonia s-a încheiat. Regina a fost condusă afară, iar restul membrilor Familiei Regale au urmat-o, ordinea ierarhiei pe care o ocupă.

O zi plină de emoție, cu ceremonii în întreaga lume

Sicriul cu trupul neînsufleţit al prinţului Philip, acoperit cu o coroană, cu sabia sa, şapca de ofițer al Marinei şi cu etalonul personal, a fost mutat înaintea ceremoniei din capela privată a Castelului în salon, scrie BBC.

Membrii familiei regale şi invitaţii la ceremonie mers alături de Land Roverul ce a purtat sicriul. Regina a mers în spatele cortegiului, într-un Bentley.

FWRO
Foto: Land Roverul funerar în care va fi dus pe ultimul drum prințul Philip - Hepta.ro

Ceremonii au avut loc în întreaga lume. În Malta, Suedia și Danemarca au avut loc ceremonii religioase sau militare în memoria ducelui, potrivit The Guardian.

print-Philip
Foto: Facebook The Royal Family

De la primele ore ale dimineții, în timp ce regina se pregătea să îşi ia rămas bun de la cel care i-a fost alături mai mult de şapte decenii, în faţa porţii Henry VIII a Castelului, cinci gărzi în uniforme au stat de pază. În spatele lor, prin porţi, puteau fi văzute florile depuse de oameni.

printul-Philip-flori
Foto: Facebook The Royal Family
FWRO
Prințul Edward și prințesele Sophie și Louise, în curtea Capelei St George de la Castelul Windsor

Vineri seară, pe pagina de Facebook a familiei regale britanice a fost publicată, la dorinţa reginei, o fotografie „personală”, în care prinţul Philip se află alături de ea pe un deal din Scoţia, în 2003. Fotografia a fost realizată de contesa de Wessex.

The Duke of Edinburgh was a loving husband and a devoted father, grandfather and great-grandfather.The Queen and The...

Publicată de The Royal Family pe Vineri, 16 aprilie 2021

Sâmbătă, la prânz, a fost publicat un montaj din imagini pentru a omagia viaţa „extraordinară” a ducelui de Edinburgh.

A montage to commemorate the extraordinary life of The Duke of Edinburgh, made unique by its sheer breadth of...

Publicată de The Royal Family pe Sâmbătă, 17 aprilie 2021

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇