Colegiul Medicilor cere un angajament pentru Sănătate: Nu avem destule paturi pentru marii arși, muncim în spitale vechi, facem sacrificii, dar STOP și hai să construim!

Colegiul Medicilor cere un angajament pentru Sănătate: Nu avem destule paturi pentru marii arși, muncim în spitale vechi, facem sacrificii, dar STOP și hai să construim!

Președinții filialelor Colegiului Medicilor din România au transmis, duminică, solicitarea către autorități să realizeze un angajament pentru sănătate, pentru că „așa nu se mai poate”.

Mesajul vine după tragedia din ATI Piatra Neamț.

Urmărește cele mai recente informații despre tragedia de la Piatra Neamț

Angajamentul pentru sănătate cerut de președinții filialelor Colegiului Medicilor din România implică investiții în infrastructură, condiții de muncă sigure.

„Am văzut cum Organizația Mondială a Sănătății a transmis în pandemie testare, testare, testare.

Acum, după tragedia de la Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț, considerăm că autoritățile, toată clasa politică trebuie să participe și să se implice în realizarea unui angajament pentru sănătate, a unei strategii care să fie aplicată indiferent de cine este la guvernare, cu etape clare, evaluări periodice, astfel încât cât mai repede să avem o nouă infrastructură în sănătate - spitale noi, pentru pacienți, pentru condiții de lucru decente și sigure pentru medicii și cadrele medicale - pentru România!”, scriu reprezentanții CMR.

Medicii le cer guvernanților să lase promisiunile și „să facă”.

Protest al angajaților din sănătate la Guvern: Oamenii spun că sunt epuizați și cer măsuri ca să poată lupta mai departe cu pandemia (Foto & Video)

„Dumneavoastră aveți deciziile, noi muncim, salvăm pacienții, dar așa NU se mai poate!

Nu avem destule paturi pentru marii Arși, muncim în spitale vechi, facem sacrificii, dar STOP și hai să construim!

Nu s-a făcut de la Revoluție până acum, nu este bine, dar haideți măcar acum, după această tragedie, să facem lucruri gândite, organizate, planificate și urmărite astfel încât să nu se mai întâmple astfel de tragedii”, spun președinții filialelor județene ale Colegiului Medicilor din România.

În incendiul de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ au murit 10 persoane aflate în ATI, iar un medic anestezist a suferit arsuri grave.

Alţi şase pacienţi internaţi au fost duşi la Spitalul Mobil de la Leţcani, care este unitate suport COVID, însă aceştia nu au arsuri.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇