Cod roșu de viscol în două județe - UPDATE: Drumuri închise

Cod roșu de viscol în două județe - UPDATE: Drumuri închise

Administrația Națională de Meteorologie a emis, duminică seara, un cod roșu de viscol pentru două județe.

Este vorba de județele Caraș Severin și Hunedoara, iar codul roșu vizează zonele de munte la peste 1800 de metri.

Alerta meteo este valabilă duminică, 30 ianuarie, între orele 17:15 și 23:00.

În acest interval de timp se vor manifesta intensificări ale vântului cu rafale de peste 130...140 km/h, ninsoare puternic viscolită și zăpada troienită, care determină scăderea vizibilității spre zero.

UPDATE: Circulaţia rutieră pe Transalpina, între Rânca şi Novaci, a fost închisă până luni, la ora 10:00, pentru toate categoriile de autovehicule. De asemenea, a fost instituită pe DN 17 restricția de circulaţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. Restricţia se aplică între localităţile Vatra Dornei şi Bistrița.

ADVERTISING

Și nordul județelor Harghita și Mureș este afectat în acest moment de un val abundent de ninsori care face dificilă circulația pe anumite sectoare de drum, mai ales în zonele înalte.

Este în vigoare și un cod portocaliu de viscol, până luni dimineaţa la ora 8:00. Codul vizează tot zona de munte unde, la altitudini de peste 1600 m, vântul va sufla tare, cu rafale de peste 120…140 km/h, va fi viscol puternic, zăpadă troienită şi vizibilitate foarte scăzută. Local ninsorile vor fi abundente îndeosebi în Carpaţii Orientali.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇