Ciocan rămâne fără funcția de director din MAI. Europol şi Godină îi dau replica ministrului Bode

Ciocan rămâne fără funcția de director din MAI. Europol şi Godină îi dau replica ministrului Bode

Împuternicirea lui Christian Ciocan în funcţia de director al Unităţii de Politici Publice a MAI a încetat.

Decizia a fost luată de ministrul de Interne ca urmare a incidentului în care Christian Ciocan a fost implicat, după ce a fost sancţionat pentru şapte încălcări ale regulilor de circulaţie.

”Ca urmare a  raportului scris prezentat de către directorul general al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, în legătură cu situaţia expusă în spaţiul public, ministrul Afacerilor Interne a dispus încetarea împuternicirii ofiţerului de poliţie din funcţia de director al Unităţii de Politici Publice a MAI.

ADVERTISING

În continuare, comisarul-şef de poliţie Ciocan Christian îşi va desfăşura activitatea în funcţia de execuţie ocupată anterior în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române”, a anunţat MAI, citat de News.ro.

Reacţii la declarațiile lui Bode

Anterior, Lucian Bode declarase de dimineaţă că vrea să vadă și cum a fost făcută înregistrarea în secția de poliție, în care Christian Ciocan apare certându-se cu agenţii.

Am văzut acele imagini din interiorul unei secţii de poliţie, ceea ce nu este un lucru uzual, era spaţiu administrativ.

Într-adevăr, puteau să înregistreze, dar trebuie văzut de când colegi poliţişti se ocupă cu înregistrări în secţia de poliţie şi se transmit prin intermediul sindicatului, evident, public”, a spus ministrul.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Această declarație a stârnit un val de critici la adresa sa. De exemplu, Sindicatul Europol - care de altfel este cel care a adus în atenția publică acest caz - subliniază că ”cea mai mare problemă a ministrului Bode se pare că nu e comportamentul și atitudinea suburbană a comisarului șef Ciocan la adresa polițiștilor care au aplicat legea, aflat în subordinea sa directă în cadrul MAI, ci faptul că aceste imagini au ajuns în spațiul public”.

Dublă măsură

Sindicaliștii punctează că ”e ca și cum victima unui viol este întrebată întâi cât de scurtă era fusta pe care o purta și abia apoi despre trauma prin care a trecut”.

ADVERTISING

”Dubla măsura cu care acționează ministrul Bode ne demonstrează că, în continuare, în MAI dreptatea se împarte după poziție și funcție, atâta timp cât suntem ferm convinși că dacă atitudinea și comportamentul lui Ciocan ar fi fost manifestate de un agent de poliție, acesta ar fi fost de mult cercetat, condamnat și dat afară din Poliție.

Să nu uitam că în cazul de la Buzău, ministrul Bode nu a avut nevoie nici de verificări, nici de un raport din partea Poliției Române pentru a stabili el că “polițiștii nu au acționat corect”.

Și pentru că ministrul Bode se întreabă de ce un sindicat se implică într-o astfel de chestiune, înțelegem că el a fost obișnuit doar cu lideri sindicali obedienți și slugarnici sau care se autointitulează sindicaliști, așa cum s-a autointitulat și Ciocan, însă Sindicatul Europol, precum a acționat în fiecare situație, va continua să ia atitudine și să își apere polițiștii care aplică legea și ajung să fie pedepsiți pentru asta”, mai transmite Europol.

Avem prima reacție a ministrului Bode despre cazul Ciocan Cea mai mare problemă a ministrului Bode se pare că nu e...

Publicată de Sindicatul Europol pe Joi, 8 iulie 2021

Godină îi dă și el replica lui Bode

Declarația ministrului a fost sancționată și de poliţistul Marian Godină din Braşov, care i-a și explicat lui Lucian Bode de ce au voie polițiștii să filmeze:

”Polițiștii au filmat în baza unei legi a avertizorului public, fiind un interes maxim legat de funcția pe care o ocupă dl Ciocan în MAI, funcție plătită din banii celor care au vizionat filmările.

Dumneavoastră (Lucian bode - n.red.) nu aveți nicio calitate de a solicita acel proces-verbal, mă mir cum de nu v-a zis nimeni până acum, aveți grijă ce prostii faceți că poate mai băgați și pe alții în necazuri".

Domnule ministru Bode, v-am citit astăzi declarația despre cazul domnului Ciocan.Am înțeles că marea dilemă a...

Publicată de Marian Godina pe Joi, 8 iulie 2021

Context

Sindicatul Europol a anunţat că directorul Unităţii de Politici Publice din Ministerul Afacerilor Interne, comisar şef Christian Ciocan, a fost amendat cu 6.000 de lei pentru şapte fapte, printre care intrarea pe o stradă cu accesul interzis şi faptul ca maşina pe care o conducea nu avea asigurare, iar ITP-ul era expirat.

Sindicatul a prezentat imagini de la incidentul în care a fost implicat Ciocan şi a menţionat că atitudinea şi comportamentul acestuia au fost scandaloase, el recurgând la ameninţări şi intimidări la adresa agenţilor.

Ulterior, ministrul Afacerilor Interne a solicitat elaborarea unui raport legat de acest incident.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇