Comisarul șef Christian Ciocan a încălcat legea prin 7 fapte. Apoi, i-a amenințat și jignit pe agenții de poliție (Video)

Comisarul șef Christian Ciocan a încălcat legea prin 7 fapte. Apoi, i-a amenințat și jignit pe agenții de poliție (Video)

Comisarul șef Christian Ciocan, împuternicit director al Unității de Politici Publice din MAI, a încălcat legea prin 7 fapte, anunță Sindicatul Europol.

Mai exact: a pătruns pe o stradă unde era accesul interzis, la solicitarea agenților a refuzat să se legitimeze, autoturismul condus de el avea ITP-ul expirat din anul 2018, nu avea RCA, lipsea una din plăcuțele de înmatriculare, nu avea actele asupra sa și a refuzat să respecte indicațiile polițistului.

”Cms. șef Christian Ciocan, la acest moment împuternicit director al Unității de Politici Publice din MAI, a încălcat legea prin 7 fapte, care au fost constatate de către patrula de ordine publică din cadrul Secției 4 Poliție.

ADVERTISING

Ciocan a pătruns pe o stradă unde acționa indicatorul „Accesul interzis” și la solicitarea agenților a refuzat să se legitimeze, așteptând probabil să fie recunoscut de la televizor.

Ulterior, agenții de poliție au constatat că autoturismul condus de Ciocan are ITP-ul expirat din anul 2018, autoturismul nu era asigurat, lipsea una din plăcuțele de înmatriculare, nu avea actele asupra lui și a refuzat să respecte indicațiile polițistului”, a transmis Europol pe Facebook.

Pentru cele 7 fapte, Ciocan a fost amendat cu aproximativ 6.000 de lei, iar ca măsuri complementare a fost reținută plăcuța cu numărul de înmatriculare și i-a fost suspedat permisul pentru 30 de zile.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

A amenințat și jignit agenții de poliție

Mai mult, comisarul i-a amenințat și jignit pe agenții de poliție, precizează Sindicatul Europol, spunându-le că nu cunosc legea.

”Atitudinea și comportamentul manifestat de Ciocan au fost scandaloase, mai ales pentru poziția pe care o ocupă, recurgând la amenințări și intimidări la adresa agenților, și chiar i-a jignit afirmând că nu cunosc legea.

Îi felicităm pe colegii Secției 4, pentru că nu au cedat presiunilor lui Ciocan, care le-a adresat o serie de jigniri, afirmând inclusiv faptul că nu înțelege cum își permit niște agenți să îl amendeze și să îi țină morală. Acest incident este dovada vie că vremurile se schimbă în sistem, iar legea este aplicată indiferent că vorbim despre cms. șef Ciocan sau despre un simplu cetățean.

ADVERTISING

Așteptăm cu mare interes reacția MAI cu privire la acest comportament de cea mai joasă speță manifestat. Rușine Christian Ciocan!”, mai transmite Sindicatul Europol.

Cms. șef Christian Ciocan, la acest moment împuternicit director al Unității de Politici Publice din MAI, a încălcat...

Publicată de Sindicatul Europol pe Marţi, 6 iulie 2021

Reacția lui Ciocan

Ulterior, contactat telefonic de Realitatea PLUS și întrebat dacă el este cel care apare în inregistrări, Christian Ciocan a spus că nu știe.

"Nu știu, doamnă, întrebați-l pe ala care v-a furnizat imaginile”, a spus comisarul șef.

Apoi, Ciocan a declarat că se bucură că această înregistrare a fost făcută publică.

”Uitați-vă cum urlă polițiștii la un cetățean. Păi este normal? Mă bucur că aceste imagini au fost făcute publice”, a mai afirmat Christian Ciocan.

Reacţia soft de la MAI

La câteva ore de la apariţia imaginilor cu comisarul Ciocan, a venit şi reacţia oficială de la MAI.

”În urma apariţiei în spaţiul public a unor imagini referitoare la o situaţie înregistrată în municipiul Bucureşti, cu referire la respectarea prevederilor rutiere, în care sunt implicaţi angajaţi din diferite structuri ale MAI, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a solicitat efectuarea de verificări pentru stabilirea datelor exacte şi pentru o informare corectă a opiniei publice. În funcţie de rezultatul acestor cercetări, vor fi dispuse măsuri legale în consecinţă”, a transmis MAI.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇