Ciobani atacați de urs în Suceava. UPDATE Unul a murit, celălalt este în stare gravă

Ciobani atacați de urs în Suceava. <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span> Unul a murit, celălalt este în stare gravă

Doi ciobani de la o stână din judeţul Suceava au fost atacaţi de un urs, vineri seara.

Una dintre victime are multiple plăgi în urma mușcăturilor și este în stare gravă, fiind preluată de Ambulanţa Suceava. Celălalt cioban a fugit în pădure.

UPDATE: Salvamont Vatra Dornei anunță că ciobanul dispărut a fost găsit decedat.

Intervenție în desfășurare a salvamontiștilor din Vatra Dornei pentru recuperarea și acordarea primului ajutor pentru doua persoane atacate de urs în zona Dragoiasa.

Publicată de Salvamont Romania - Dispeceratul National Salvamont pe Vineri, 23 iulie 2021

Incidentul s-a produs pe raza satului Drăgoiasa, scrie Adevărul.

Conform sursei citate, animalul ar fi venit la stână, ar fi luat o vacă şi ar fi plecat, iar ciobanii ar fi fugit după el pentru a recupera vaca. La circa 300 de metri de stână, ursul i-ar fi atacat.

ADVERTISING

Deși sfâşiat de animal, având plăgi în zona feţei şi pe spate, unul dintre bărbați a sunat la 112 ca să ceară ajutor. ”A fost sfâşiat. Are multiple plăgi muşcate, la nivelul feţei, toracelui, membrelor”, a declarat Adrian Săraru, purtător de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Suceava pentru Adevărul.

Celălalt cioban a fugit în pădure, fiind căutat de mai multe echipaje de jandarmi, pădurari, poliţişti şi salvamontişti.

Prezent în studioul Digi24, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat că autorităţile din Suceava intervin după ce au fost sesizate că persoane au fost atacate de urs la o stână, una dintre victime fiind în stare gravă.

ADVERTISING

“Aici nu e vorba de un atac într-o zonă urbană sau populată, vorbim de stână, vorbim de zona în care de regulă se află astfel de animale. Ce s-a întâmplat acolo vom afla când se va vorbi cu martorii”, a mai comentat Raed Arafat.

Află mai multe despre atacurile urșilor din ultima perioadă și reacția autorităților:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇