China este sub roșu de caniculă. Acoperișurile și drumurile se topesc, oamenii s-au adăpostit în buncăre (Foto)

China este sub roșu de caniculă. Acoperișurile și drumurile se topesc, oamenii s-au adăpostit în buncăre (Foto)

Zeci de orașe din China sunt în stare de alertă din cauza caniculei care a topit acoperișurile clădirilor și drumurile, iar oamenii s-au adăpostit, la răcoare, în buncăre.

În 68 de orașe – inclusiv Shanghai și Nanjing – au fost emise avertizări tip cod roșu, fiind prognozate temperaturi de peste 40 de grade Celsius pentru următoarele 24 de ore, scrie Reuters.

Shanghai, care încă se luptă cu focare sporadice de Covid-19, și-a avertizat cei 25 de milioane de locuitori să se pregătească pentru vremea caniculară din această săptămână.

ADVERTISING

Din 1873, de când au început măsurătorile de temperatură, Shanghai a avut doar 15 zile cu peste 40 de grade Celsius.

Într-un parc natural din Shanghai, personalul a fost nevoit să folosească opt tone de gheață pe zi pentru a răcori animalele.

China se confruntă în acest an cu o vară plină de contraste, cu valuri de căldură și ploi abundente care fac ravagii în întreaga țară. Autoritățile, invocând schimbările climatice, au avertizat despre potențiale dezastre începând cu jumătatea lunii iulie, în mod tradițional cea mai caldă și cea mai umedă perioadă a anului.

ADVERTISING

Într-un oraș din sudul provinciei Jiangxi, o secțiune a unui drum s-a arcuit cel puțin 15 centimetri din cauza căldurii.

Nanjing, unul dintre cele trei „cuptoare” ale Chinei, oraș renumit pentru verile fierbinți, a deschis pentru locuitori adăposturile subterane antiaeriene. Buncărele au WiFi, cărți, dozatoare de apă și chiar cuptoare cu microunde.

În Chongqing, al doilea „cuptor” din China, acoperișul unuia dintre muzeele sale s-a topit. În această săptămână, temperaturile ridicate și umiditatea sunt, de asemenea, prognozate și în orașul central Wuhan, al treilea ”cuptor”.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇