Ceremonii militare şi religioase cu ocazia sărbătoririi a 162 de ani de la Unirea Principatelor Române. Hora e anulată de pandemie

Ceremonii militare şi religioase cu ocazia sărbătoririi a 162 de ani de la Unirea Principatelor Române. Hora e anulată de pandemie

Ministerul Apărării Naţionale, împreună cu autorităţile locale, organizează, duminică, ceremonii militare şi religioase cu ocazia sărbătoririi a 162 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române.

Din cauza condiţiilor epidemiologice, participanţii nu se vor prinde în Hora Unirii ca în alţi ani.

”Ministerul Apărării Naţionale, împreună cu autorităţile locale, organizează, duminică, în garnizoanele în care există monumente dedicate Unirii Principatelor, ceremonii militare şi religioase cu ocazia sărbătoririi a 162 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române”, a transmis Ministerul apărării Naţionale.   

ADVERTISING

Sursa citată precizează că, din motive de securitate sanitară, participanţii la evenimente nu se vor prinde în Hora Unirii, aşa cum se întâmpla în anii anteriori.  

În Bucureşti, ceremonia va avea loc la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, amplasată în Dealul Patriarhiei Române.   

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a anunţat că va depune o coroană cu flori. La eveniment participă şi ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, şi şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu.   

ADVERTISING

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, va lua parte la ceremoniile care au loc la Focşani, în Piaţa Unirii, începând cu ora 12:45.

Intrare gratuită la muzee

Muzeul Municipiului Bucureşti oferă acces gratuit duminică, pe parcursul întregii zile, la toate muzeele şi casele memoriale din structura sa şi organizează, online, un spectacol de muzică şi poezie.

Deschise în acest moment sunt: Palatul Suţu, Casa Filipescu-Cesianu, Muzeul „Theodor Aman”, Muzeul „George Severeanu”, Muzeul „Frederic Storck şi Cecilia Cuţescu-Storck”, Colecţia de Artă „Ligia şi Pompiliu Macovei”, Muzeul „Victor Babeş”, Muzeul de Artă Populară „Dr. Nicolae Minovici” şi Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”.

ADVERTISING

De asemenea, MMB a anunţat că organizează duminică, de la ora 18:00, un spectacol special, online, cu Arlinda Morava - soprană, Adriana Alexandru - pian şi Theodora Stanciu - actriţă. În program: cântece şi poezii patriotice cunoscute, piese de folclor şi arii din operete româneşti.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇