Cei mai mulți angajați Ford revin la birouri abia în 2022. Compania se gândește dacă îi obligă să se vaccineze

Cei mai mulți angajați Ford revin la birouri abia în 2022. Compania se gândește dacă îi obligă să se vaccineze

Ford Motor amână revenirea majorităţii angajaţilor săi la birouri până în ianuarie. Totodată, compania analizează dacă să îi oblige pe angajaţii săi să se vaccineze antiCovid, a declarat directorul pentru resurse umane al grupului.

Ford se alătură unui număr tot mai mare de mari angajatori care întârzie planurile de redeschidere a birourilor, pe măsură ce varianta Delta a coronavirusului străbate multe ţări în care producătorul de automobile îşi desfăşoară activitatea, transmite Reuters.

Grupul a anunţat că majoritatea lucrătorilor în birouri din America de Nord, America Latină şi restul pieţelor internaţionale nu vor reveni la birouri înainte de luna ianuarie.

ADVERTISING

Compania reevaluează planurile de revenire la muncă la fiecare trei până la patru luni.

Kiersten Robinson, directorul Ford pentru resurse umane, a declarat că grupul nu a decis încă să se alăture angajatorilor şi agenţiilor guvernamentale care solicită lucrătorilor să se vaccineze împotriva coronavirusului.

Opiniile angajaţilor şi accesul lucrătorilor Ford la vaccinuri variază în întreaga lume, a spus ea, arătând că ”este simplist să ai un mandat unic pentru toţi."

Ford a instituit obligativitatea purtării măştii şi alte politici pentru a limita răspândirea infecţiilor cu coronavirus în fabricile şi locurile de muncă în care angajaţii nu pot lucra de la distanţă.

ADVERTISING

Până în prezent, a spus Robinson, nu au existat focare majore la nicio unitate Ford.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇