Cea mai sângeroasă zi pentru Israel în războiul cu Hamas: 21 de militari au murit în Gaza

Cea mai sângeroasă zi pentru Israel în războiul cu Hamas: 21 de militari au murit în Gaza

21 de militari israelieni au fost ucişi luni în Fâşia Gaza – cel mai sângeros bilanţ zilnic de la lansarea ofensivei terestre, la 27 octombrie, a anunţat marţi un purtător de cuvânt al armatei, generalul Daniel Hagari.

Cei mai mulți dintre cei 21 de militari au fost uciși în explozia unei RPG – rachetă trasă de pe umăr – care a vizat un tanc şi o clădire minată de armata israeliană în vederea unei demolări, în sudul Fâşiei Gaza, precizează generalul, citat de AFP.

Armata israeliană anunţă că a preluat controlul unor posturi de comandament ale Hamas la Khan Yunis.

ADVERTISING

De la începutul ofensivei terestre în Fâşia Gaza, 200 de militari israelieni au fost ucişi aici, potrivit armatei.

Martori palestinieni spun că tiruri israeliene de artilerie au avut loc în noaptea de luni spre marţi în apropiere de spitalul Nasser, la Khan Yunis, principalul oraş în sudul Fâşiei Gaza, în care Israelul susţine că se ascund lideri locali ai Hamas.

Biroul ONU de Coordonare a Ajutorului Umanitar (OCHA) anunţă că "ostilităţile se intensifică" la Khan Yunis.

Semiluna Roşie palestiniană deplânge o situaţie "extrem de periculoasă" în apropierea spitalului al-Amal, alt spital local.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Operatorul palestinian de telecomunicaţii Paltel a anunţat o nouă tăiere a comunicaţiilor pe Internet şi telefoniei mobile, de către operaţiunile israeliene în Gaza, unde situaţia era deja considerată critică pentru civili.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇