Ce se întâmplă dacă un adult vaccinat pleacă în vacanţă cu un copil, pentru care nu există vaccin? Răspuns oficial: Copilul stă în carantină la întoarcere!

Ce se întâmplă dacă un adult vaccinat pleacă în vacanţă cu un copil, pentru care nu există vaccin? Răspuns oficial: Copilul stă în carantină la întoarcere!

Autoritățile au oferit, marți, detalii despre modul în care vor putea călători românii care se vaccinează antiCOVID.

După ce s-a anunţat încă de ieri că o persoană vaccinată cu ambele doze nu mai trebuie să stea în carantină la venirea în România, presa a cerut lămuriri referitor la ce se întâmplă în cazul copiilor plecați cu părinții vaccinați în vacanță, având în vedere faptul că minorii nu se vaccinează, pentru că nu există această posibilitate pentru ei.

"Această întrebare are un răspuns care variază în funcție de țară. Dacă să spunem o familie călătorește într-o țară cu o incidența ridicată, copilul reprezintă un risc, de aceea, (la revenirea în România - n.red.) el trebuie ținut în carantină și unul dintre părinți trebuie să stea cu copilul", a declarat directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, Adriana Pistol.

ADVERTISING

Cei care vin din străinătate și au două doze de vaccin nu mai stau în carantină – oficial

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis, luni, că persoanele care intră intră în România după 10 zile de la primirea celei de-a doua doze de vaccin sunt exceptate de la măsura carantinării.

Aceeaşi decizie a fost luată şi în cazul persoanelor care intră în contact cu un caz confirmat, dacă contactul a avut loc la mai mult de zece zile de la primirea dozei de rapel.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇