Ce s-a întâmplat de fapt la Hanul lui Manuc? Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti contrazice comunicatul Poliției despre petrecerea privată

Ce s-a întâmplat de fapt la Hanul lui Manuc? Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti contrazice comunicatul Poliției despre petrecerea privată

Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti a transmis sâmbătă seară un comunicat în care aduce lămuriri în legătură cu știrea dimineții potrivit căreia adjunctul Poliţiei Capitalei, Radu Gavriş, împreună cu alte 26 de persoane, inclusiv procurori, au fost suprinși la o petrecere privată în restaurantul Hanul lui Manuc, încălcând astfel restricţiile impuse în contextul pandemiei de COVID-19.

Parchetul arată că, de fapt, restaurantul era deschis publicului larg, iar cei 27 despre care se vorbește în comunicatul Poliției erau toți clienții de la acel moment, fără a avea legătură unii cu alții.

ADVERTISING

Instituția arată că Gavriș și patru procurori se aflau acolo, însă nu au încălcat nicio restricție și, de altfel, nici nu au fost informați de polițiști că ar fi vizați de vreo sancțiune.

Amintim că în acest caz a reacționat deja și ministrul de Interne Lucian Bode într-un limbaj dur, spunând că ”nu tolerează nicio abatere de la lege, indiferent de calitatea persoanelor implicate”. Bode a spus și că față de Radu Gavriş s-a dispus deja declanşarea cercetării prealabile.

ADVERTISING

Redăm mai jos comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, remis SpotMedia.ro:

”Atât în seara zilei de 22.01.2021, cât şi în cursul zilei de astăzi, s-a acreditat public ideea că la un local din centrul mun. Bucureşti a fost organizată o petrecere privată unde ar fi participat mai mulţi procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, alături de ofiţeri din cadrul Poliţiei Capitalei şi de alte persoane, dintre care una carantinată.

În urma verificărilor efectuate la nivelul unităţii noastre a rezultat că, în realitate, patru procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti se aflau în localul din Centrul Vechi al municipiului Bucureşti, împreună cu un ofiţer din cadrul Poliţiei Capitalei, fără a avea vreo legătură cu ceilalţi clienţi ai localului, spaţiul respectiv fiind deschis publicului în acel moment.

ADVERTISING

În aceste împrejurări, în jurul orelor 19:00, aceştia au fost legitimaţi de către lucrători din cadrul Poliţiei Sectorului 3, care efectuau un control la acel local, fără a li se comunica la momentul respectiv aplicarea vreunei sancţiuni contravenţionale. Verificările i-au vizat şi pe ceilalţi clienţi aflaţi în locaţie la momentul respectiv.

La scurt timp, în spaţiul public au fost prezentate informaţii ce conţineau date cu caracter personal şi imagini cu conţinut selectiv de la acţiunea poliţiei, ştirile având totodată la bază un comunicat indicat a fi emis de către Poliţia Capitalei.

În consecinţă, prezentarea improprie a tuturor acestor informaţii este de natură să creeze publicului impresia eronată că procurorii au participat la o petrecere privată, organizată în întreg localul, la care ar fi luat parte 27 de persoane, inclusiv una aflată sub incidenţa unei măsuri de carantinare”.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇