Adjunctul Poliţiei Capitalei a fost surprins la Hanul lui Manuc, încălcând restricțiile. UPDATE Reacția ministrului de Interne

Adjunctul Poliţiei Capitalei a fost surprins la Hanul lui Manuc, încălcând restricțiile. <span style="color:#ff0000;font-size:100%;">UPDATE</span> Reacția ministrului de Interne

Un număr de 27 de persoane, între care şi adjunctul Poliţiei Capitalei, Radu Gavriş, au fost găsite de poliţişti în restaurantul Hanul lui Manuc, încălcând astfel restricţiile impuse în contextul pandemiei de COVID-19.

Printre clienţi se afla şi o persoană care trebuia să fie în carantină, în judeţul Călăraşi.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Poliţiştii au amendat 25 de clienţi, dar şi pe reprezentanţii localului.

”La data de 22 ianuarie 2021, în jurul orei 19:15, poliţiştii din Bucureşti au depistat, în spaţiul închis al unui restaurant din Centrul Vechi al municipiului Bucureşti, 27 de persoane.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că una dintre persoanele depistate figura carantinată în judeţul Călăraşi, din data de 16 ianuarie 2021, astfel că poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor”

Poliţia Română

25 de clienți amendați, plus patronul localului, din 27 de persoane prezente

De asemenea, au fost date sancţiuni pentru 25 de clienţi, în valoare totală de 17.500 de lei şi a fost aplicată o sancţiune contravenţională, în valoare de 5.000 de lei, operatorului economic în incinta căruia au fost depistate persoanele.  

Surse din Poliţie afirmă că la acţiunea desfăşurată de poliţişti ar fi participat chiar şeful Poliţiei Sector 3, Gabriel Şchiopu.  

UPDATE 16:38 – Reacționând la știrea dimineții, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunţat, că nu tolerează nicio abatere de la lege, indiferent de calitatea persoanelor implicate. Faţă de Radu Gavriş, Bode anunţă că s-a dispus deja declanşarea cercetării prealabile.

”Din informaţiile pe care le deţin în acest moment, în cazul menţionat, s-a dispus deja declanşarea cercetării prealabile faţă de ofiţerul respectiv, pentru a se stabili existenţa sau inexistenţa unei abateri disciplinare şi a vinovăţiei sale, sub aspectul încălcării îndatoririlor care revin profesiei de poliţist, prevăzute de Legea nr. 360/2002, având în vedere că acesta este şi desemnat, la nivelul Poliţiei Capitalei, să coordoneze activităţile specifice de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19”, a scris Bode pe Facebook.

Ministrul de Interne a precizat că nu tolerează ”nicio abatere de la lege, indiferent de numele sau calitatea persoanelor care sunt implicate în astfel de cazuri”.

”Nimeni, indiferent de statutul său social, nu este mai presus de lege! Totodată, vreau să subliniez că, atâta timp cât voi deţine mandatul de ministru al Afacerilor Interne, mă voi implica cu toate forţele mele pentru ca imaginea structurilor din MAI, fie că vorbim de poliţişti, jandarmi, pompieri sau poliţişti de frontieră, să reflecte calităţile şi adevărata valoare a personalului. Uniforma pe care fiecare angajat al Ministerului Afacerilor Interne o îmbracă trebuie să fie un model de urmat pentru noi toţi”, a mai scris ministrul.

Citește și: