Comisarul Gavriș se poate întoarce la Poliția Capitalei. Instanța a suspendat ordinul de detașare

Comisarul Gavriș se poate întoarce la Poliția Capitalei. Instanța a suspendat ordinul de detașare

Comisarul Radu Gavriş se poate întoarce la Poliția Capitalei, după ce instanța a suspendat detașarea sa la Harghita.

Amintim că detașarea pentru 6 luni la Poliţia Judeţeană Harghita a lui Gavriș a fost ultimul ordin semnat de Liviu Vasilescu, înainte de a-și da demisia de la șefia Poliției Capitalei, pe fondul întâlniri pe care a avut-o cu membrii clanului Duduianu.

La acel moment, Gavriș a declarat că a aflat din presă de detașarea sa și presa a speculat că Vasilescu ar fi semnat ordinul ca pedeapsă pentru că ar fi dat informaţii în legătură cu întâlnirea cu interlopii.

ADVERTISING

Acum, Tribunalul București a admis miercuri cererea lui Gavriș, a suspendat ordinul de detașare până la pronunțarea instanței de fond și obligă IGPR să-i plătească acestuia 5.117 de lei, cheltuielile de judecată.

Unul dintre cei mai reputați polițiști din România

Radu Gavriş a condus Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei.

În ianuarie 2018, ministrul de Interne de la acea vreme, Carmen Dan, îi cerea lui Radu Gavriş să facă ”un pas în spate”, după ce acesta declarase într-un interviu că modificarea Codului Penal va duce la situaţii revoltătoare: ca un suspect de pedofilie să fie prezent la audierea victimei ori ca violatori şi criminali să nu fie pedepsiţi, pentru că imaginile filmate de camerele de supraveghere nu pot fi folosite de anchetatori.

ADVERTISING

Radu Gavriș este unul dintre cei mai reputați polițiști din țară și a lucrat la anchete grele, ca șef al Serviciului Omoruri.

A anchetat și cazuri cu încărcătură politică, așa cum ar fi moartea lui Bogdan Gigină, incendiile de la Giulești și Colectivpolițistul pedofil, cazul Burnei, cazul Caracal.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇