CBS News: SUA au informații că trupele ruse au primit ordin să invadeze Ucraina

CBS News: SUA au informații că trupele ruse au primit ordin să invadeze Ucraina

SUA au informații că trupele ruse au primit ordin să invadeze Ucraina, iar comandanții fac planuri privind modul în care vor acționa pe câmpul de luptă.

„Serviciul de informații al SUA spune că trupele ruse au primit ordin să invadeze Ucraina”, a declarat corespondentul pentru securitate națională al CBS News, David Martin.

„Nu numai că trupele ruse se deplasează din ce în ce mai aproape de granița cu Ucraina și sunt în poziții de atac, dar comandanții fac planuri specifice pentru modul în care să acționneze pe câmpul de luptă”, a declarat Martin.

ADVERTISING

După mai multe săptămâni în care a avertizat că o invazie rusă a Ucrainei este iminentă, președintele Joe Biden a declarat vineri că este convins că președintele rus Vladimir Putin a luat decizia de a invada Ucraina și a declarat că SUA consideră că forțele ruse intenționează să atace în „zilele următoare”.

Totodată, secretarul de stat Antony Blinken a declarat la CNN că SUA consideră că Rusia merge înainte cu planurile de invadare a Ucrainei, în ciuda negărilor din partea Moscovei.

„Tot ceea ce vedem ne spune că decizia pe care credem că a luat-o președintele Putin de a invada Ucraina merge înainte”, a spus Blinken.

ADVERTISING

Și premierul britanic Boris Johnson susţine că dovezile sugerează că Rusia plănuiește „cel mai mare război din Europa de după 1945”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat însă duminică dimineață că avansarea în mod repetat de către ţările occidentale a unor date pentru o eventuală invadare a Ucrainei de către Rusia este provocatoare şi poate avea efecte adverse.

Preşedintele rus Vladimir Putin nu va ţine cont de aceste declaraţii, a spus Peskov, adăugând că Moscova face apel la raţiunea partenerilor occidentali.

ADVERTISING

The Guardian precizează că a încercat, dar nu a reușit să afle dacă informațiile deținute de CBS News sunt adevărate.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇