Cazurile de Covid cresc şi capitala intră în lockdown, într-o ţară cu 74% rată de vaccinare. Dar serul e made in China

Cazurile de Covid cresc şi capitala intră în lockdown, într-o ţară cu 74% rată de vaccinare. Dar serul e made in China

Autorităţile sanitare au impus o nouă carantină totală în regiunea metropolitană Santiago de Chile şi celor şapte milioane de locuitori ai săi, din cauza creşterii cazurilor de coronavirus, deşi 57% din populaţia ţintă a fost deja complet vaccinată.

Imunizarea s-a făcut mai ales cu serul chinezesc Sinovac, despre care studii din Brazilia arată că are o eficienţă mai scăzută decât cea estimată iniţial.

Vezi şi:

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

"Cu începere de sâmbătă, întreaga regiune metropolitană intră din nou în carantină", a anunţat subsecretarul la Sănătate Publică, Paula Daza. Este a treia oară în 14 luni de pandemie când autorităţile iau această măsură, notează AFP.

Chile a înregistrat, joi, 7.716 cazuri noi şi 198 de decese, un total de 1.453.478 de cazuri şi 30.339 de decese din martie 2020. Secţiile de reanimare arată o rată de ocupare de 96% în ţară.

Creşterea numărului de cazuri noi survine în timp ce emisfera sudică intră încet în iarna australă.

Cu toate acestea, Chile este una dintre cele mai avansate ţări în termeni de vaccinare. Dintr-o populaţie ţintă de 15,2 milioane de persoane, din totalul celor 19 milioane de locuitori, aproximativ 11,1 milioane de chilieni au fost vaccinaţi cu cel puţin o doză (74,5%) şi 8,6 milioane cu două doze (57%).

Vaccinarea a început la 3 februarie, iar joi a venit rândul persoanelor cu vârsta peste 22 de ani. La 21 iunie va începe vaccinarea copiilor mai mari de 12 ani.

Autorităţile sanitare chiliene au aprobat cinci vaccinuri: cele de la Sinovac (17,1 milioane), Pfizer/BioNTech (4,5 milioane), AstraZeneca (693.600), CanSino (300.000) şi Johnson & Johnson, ale cărui doze sunt aşteptate, un total 22,6 milioane de doze care au ajuns deja în ţară.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!