Cazul Pitești: Unul dintre poliţiştii arestaţi a fost suspendat, celălalt a ieşit la pensie

Cazul Pitești: Unul dintre poliţiştii arestaţi a fost suspendat, celălalt a ieşit la pensie

Unul dintre poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean Argeş arestaţi preventiv în cazul bărbatului care a murit asfixiat, după intervenţia agenţilor la o teresă din Piteşti, a fost suspendat pe perioada măsurii preventive, în timp ce al doilea a ieşit la pensie.

Decizia de pensionare a intrat în vigoare pe 19 aprilie, ziua în care agentul a fost arestat preventiv, potrivit News.ro.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Nu este precizat când a fost depus dosarul de pensionare și nici ce vârstă are polițistul.

Context

Amintim că tragedia s-a petrecut vineri la prânz. Bărbatul de 63 de ani se afla pe terasa unui restaurant din Pitești, în momentul în care personalul i-a cerut să evacueze zona, pentru că la bucătărie izbucnise un incendiu. Bărbatul a refuzat și angajații au chemat Poliția.

În imaginile publicate de presa locală se vede cum întâi la fața locului se prezintă două polițiste, cu care bărbatul se ceartă. Intervin apoi alți trei polițiști, unul îl trântește la pământ și alți doi se suie cu genunchii pe el.

Medicul legist a confirmat, duminică, faptul că moartea a fost violentă, prin asfixiere, și că bărbatul suferise mai multe traumatisme.

Imaginile au amintit de cazul lui George Floyd, afro-americanul ucis de polițiștii americani anul trecut, tot în urma unei tentative de imobilizare. Moartea bărbatului a fost scânteia care a aprins mișcarea Black Lives Matter.

Citește și:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!