Unul dintre polițiștii reținuți la Pitești ar fi fost implicat în mai multe scandaluri

Doi polițiști au fost reținuți, duminică, după ce un bărbat de 63 de ani din Pitești a murit în urma intervenției agenților.

Cei doi sunt Ilie Nicolae Florea şi Daniel Petruţ Drăghici, potrivit unor surse citate de Libertatea.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Drăghici este unul dintre agenții care l-a trântit la pământ pe bărbat. El a fost detașat la Poliţia Piteşti din Ialomiţa, la începutul acestui an.

Detașarea ar fi fost decisă după ce agentul a fost implicat în mai multe scandaluri.

Între altele, el a amendat un jandarm care se afla într-o misiune sub acoperire, chiar de două ori! Atunci, el a fost sancționat și salariul i-a fost tăiat cu 20% timp de trei luni.

Apoi, un alt scandal care l-a avut ca protagonist a avut loc pe când Drăghici era elev la Şcoala de Agenţi de Poliţie Câmpina. Atunci, el a ajutat la prinderea unui suspect prin metoda ”Accidentul”, însă n-a putut explica unde au dispărut banii pentru flagrant.

Context

Un bărbat a murit vineri, la Pitești, după ce a fost dat afară cu poliția de pe terasa unui restaurant.

Agenții de poliție au fost agresivi, l-au trântit la pământ și s-au urcat pe el.

Inițial, Poliția a transmis public că bărbatul consuma alcool pe terasa şi a refuzat să părăsească zona, deși i se solicitase acest lucru pentru că la bucătăria localului izbucnise un incendiu.

În momentul în care oamenii legii au intervenit, el a intrat în stop cardio-respirator, fiind declarat decedat după ce manevrele de resuscitare nu au dat rezultat.

Ulterior, autopsia a dezvăluit că bărbatul avea o alcoolemie de peste doi la mie, a murit asfixiat, iar moartea a fost violentă.

Duminică, doi polițiști au fost reținuți în acest caz.

Iată și Ce spune premierul Cîțu despre cazul Pitești.

Citește și o opinie semnată de Ioana Ene Dogioiu pe acest subiect - Dezastrul de la Interne păstorit de premierul Cîțu. Nu doar Covid ucide


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!