Unul dintre polițiștii reținuți la Pitești ar fi fost implicat în mai multe scandaluri

Doi polițiști au fost reținuți, duminică, după ce un bărbat de 63 de ani din Pitești a murit în urma intervenției agenților.

Cei doi sunt Ilie Nicolae Florea şi Daniel Petruţ Drăghici, potrivit unor surse citate de Libertatea.

Drăghici este unul dintre agenții care l-a trântit la pământ pe bărbat. El a fost detașat la Poliţia Piteşti din Ialomiţa, la începutul acestui an.

Detașarea ar fi fost decisă după ce agentul a fost implicat în mai multe scandaluri.

Între altele, el a amendat un jandarm care se afla într-o misiune sub acoperire, chiar de două ori! Atunci, el a fost sancționat și salariul i-a fost tăiat cu 20% timp de trei luni.

ADVERTISING

Apoi, un alt scandal care l-a avut ca protagonist a avut loc pe când Drăghici era elev la Şcoala de Agenţi de Poliţie Câmpina. Atunci, el a ajutat la prinderea unui suspect prin metoda ”Accidentul”, însă n-a putut explica unde au dispărut banii pentru flagrant.

Context

Un bărbat a murit vineri, la Pitești, după ce a fost dat afară cu poliția de pe terasa unui restaurant.

Agenții de poliție au fost agresivi, l-au trântit la pământ și s-au urcat pe el.

Inițial, Poliția a transmis public că bărbatul consuma alcool pe terasa şi a refuzat să părăsească zona, deși i se solicitase acest lucru pentru că la bucătăria localului izbucnise un incendiu.

ADVERTISING

În momentul în care oamenii legii au intervenit, el a intrat în stop cardio-respirator, fiind declarat decedat după ce manevrele de resuscitare nu au dat rezultat.

Ulterior, autopsia a dezvăluit că bărbatul avea o alcoolemie de peste doi la mie, a murit asfixiat, iar moartea a fost violentă.

Duminică, doi polițiști au fost reținuți în acest caz.

Iată și Ce spune premierul Cîțu despre cazul Pitești.

Citește și o opinie semnată de Ioana Ene Dogioiu pe acest subiect - Dezastrul de la Interne păstorit de premierul Cîțu. Nu doar Covid ucide

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇