Doi polițiști au fost reținuți, în cazul bărbatului din Piteşti care a murit în timp ce era imobilizat de agenţi

Doi polițiști au fost reținuți,  în cazul bărbatului din Piteşti care a murit în timp ce era imobilizat de agenţi

Doi agenți de Poliție au fost reținuți pentru 24 de ore în dosarul Pitești. Ei sunt cercetați într-un dosar de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

Anunțul a fost făcut de procurorul care instrumentează cazul.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Acesta a mai explicat că în acest caz s-a schimbat încadrarea juridică din ucidere din culpă în loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Decizia a fost luată în urma analizării imaginilor, a declarațiilor martorilor și a rezultatelor necropsiei.

„Au fost reținuți doi polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de purtare abuzivă și loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. S-a schimbat încadrarea din ucidere culpă în loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Legea prevedea pedeapsa cu închisoare de 6 la 12 ani.

Am avut în vedere toate probele administrate până la acest moment. Au fost analizate imaginile, declarațiile martorilor și raportul de necropsie. Cei doi au încercat să aducă variante, țin de exercitarea dreptului la apărare”, a declarat procurorul.

Ancheta va continua, a precizat el.

Iată și Ce spune premierul Cîțu despre cazul bărbatului din Pitești, care a murit după o intervenție a polițiștilor

Context

Un bărbat a murit vineri, la Pitești, după ce a fost dat afară cu poliția de pe terasa unui restaurant.

Agenții de poliției au fost agresivi, l-au trântit la pământ și s-au urcat pe el.

Inițial, Poliția a transmis public că bărbatul consuma alcool pe terasa şi a refuzat să părăsească zona, deși i se solicitase acest lucru pentru că la bucătăria localului izbucnise un incendiu.

În momentul în care oamenii legii au intervenit, el a intrat în stop cardio-respirator, fiind declarat decedat după ce manevrele de resuscitare nu au dat rezultat.

Ulterior, autopsia a dezvăluit că bărbatul avea o alcoolemie de peste doi la mie, a murit asfixiat, iar moartea a fost violentă.


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!