Polițiștii implicați în asfixierea barbatului de la Pitești au fost arestati preventiv

Polițiștii implicați în asfixierea barbatului de la Pitești au fost arestati preventiv

Doi dintre polițiștii de la Pitești implicați în operațiunea de vineri când un bărbat a murit din cauza manevrelor de imobilizare au fost arestați preventiv, luni.

Ei sunt cercetați într-un dosar de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte și fuseseră reținuți duminică. Avocații lor sperau că vor obține controlul judiciar, dar instanța a decis arestul pentru 30 de zile, potrivit televiziunilor de știri.

Hotărârea Tribunalului Argeş este executorie, dar nu este definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel Piteşti.

ADVERTISING

Context

Amintim că tragedia s-a petrecut vineri la prânz. Bărbatul de 63 de ani se afla pe terasa unui restaurant din Pitești, în momentul în care personalul i-a cerut să evacueze zona, pentru că la bucătărie izbucnise un incendiu. Bărbatul a refuzat și angajații au chemat poliția.

În imaginile publicate de presa locală se vede cum întâi la fața locului se prezintă două polițiste, cu care bărbatul se ceartă. Intervin apoi alți trei polițiști, unul îl trântește la pământ și alți doi se suie cu genunchii pe el.

ADVERTISING

Medicul legist a confirmat duminică faptul că moartea a fost violentă, prin asfixiere, și că bărbatul suferise mai multe traumatisme.

Imaginile au amintit de cazul lui George Floyd, afro-americanul ucis de polițiștii americani anul trecut, tot în urma unei tentative de imobilizare. Moartea bărbatului a fost scânteia care a aprins mișcarea Black Lives Matter.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇