Cazul Crevedia: Procurorul a pus sechestru pe bunurile firmei și patronilor stației GPL, acuzați că au promovat sistematic încălcarea legii

Cazul Crevedia: Procurorul a pus sechestru pe bunurile firmei și patronilor stației GPL, acuzați că au promovat sistematic încălcarea legii

Procurorul care anchetează dosarul Crevedia a cerut instanţei arestarea preventivă a celor doi asociaţi ai firmei care deţinea staţia GPL.

Anchetatorul îi acuză că au promovat, timp de cel puţin trei ani, sistematic, o politică bazată ”pe încălcarea repetată a dispoziţiilor legale privind derularea operaţiunilor de alimentare, transport, transvazare şi depozitare cu combustibil GPL”, în pofida deciziilor administrative ale autorităţilor.

Totodată, s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri imobile ale firmei şi ale celor doi inculpaţi, precum şi asupra conturilor bancare ale acestora.

ADVERTISING

Parchetului General a transmis, miercuri, că în dosarul Crevedia procurorul de caz din cadrul Secţiei de urmărire penală criminalistică a pus în mişcare acţiunea penală faţă de patronii firmei, pentru distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru.

”În referatul cu propunere de luare a măsurii arestării preventive s-a reţinut că cei doi inculpaţi, pe o perioadă îndelungată de timp, de cel puţin 3 ani, în mod sistematic, au promovat în cadrul societăţii o politică de funcţionare grefată pe încălcarea repetată a dispoziţiilor legale privind derularea operaţiunilor de alimentare, transport, transvazare şi depozitare cu combustibil GPL.

ADVERTISING

Toate aceste operaţiuni au fost efectuate în scop pecuniar, în pofida deciziilor de ordin administrativ aplicate de autorităţile publice cu atribuţii de supraveghere şi control în materie şi abdicând de la normele elementare ce se impuneau a fi respectate în desfăşurarea acestei activităţi.

Faptele descrise au avut drept consecinţă decesul a 5 persoane, vătămarea corporală a altor 54 persoane, 6 case distruse total, 77 case distruse parţial, alte distrugeri materiale semnificative - autospeciale ale echipelor de intervenţie, echipamente de intervenţie, bunuri materiale ale cetăţenilor pe o rază de aprox. 1 km”, au transmis reprezentanţii PICCJ.

ADVERTISING

În acest dosar, până în acest moment, au fost audiate, în calitate de persoană vătămată, 16 persoane care au suferit pagube materiale şi morale şi care au precizat că se constituie parte civilă în cauză.

Totodată, 22 de persoane au fost audiate în calitate de martori.

”Procurorul de caz a emis o ordonanţă de instituire a unor măsuri asigurătorii, apreciind că în cauză este necesară aplicarea unor asemenea măsuri pentru a se putea asigura repararea pagubelor cauzate prin comiterea infracţiunii şi pentru a garanta executarea cheltuielilor judiciare”, au arătat reprezentanţii Parchetului.

S-a pus sechestru pe mai multe bunuri imobile ale firmei: 5 în judeţul Botoşani, 4 în judeţul Călăraşi, 28 în judeţul Dâmboviţa, 6 în judeţul Giurgiu, 19 în judeţul Ilfov, unul în judeţul Olt.

Cât despre cei doi patroni, unul are sechestru pe un bun imobil situat în Bucureşti, precum şi pe 7 conturi bancare. Al doilea are sechestru pe 7 bunuri imobile situate în Bucureşti şi 8 conturi bancare.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇