Casa Albă anunță că Joe Biden își va duce mandatul de președinte până la capăt

Casa Albă anunță că Joe Biden își va duce mandatul de președinte până la capăt

Casa Albă a transmis că preşedintele Joe Biden are de gând să îşi ducă mandatul până la capăt, după ce unii republicani din Congres i-au cerut lui Biden să renunţe şi la funcţia de preşedinte, după ce aceasta a decis, duminică, să se retragă din cursa prezidenţială.

„Preşedintele Biden a moştenit o economie în cădere liberă, o rată a criminalităţii violente în creştere vertiginoasă şi alianţe în ruine de la predecesorul său (Donald Trump - n.r.). El a schimbat situaţia şi a obţinut cea mai puternică creştere economică din lume şi cea mai scăzută rată a criminalităţii violente din ultimii aproape 50 de ani, făcând în acelaşi timp NATO mai extinsă ca niciodată”, a arătat Casa Albă.

ADVERTISING

Preşedintele „aşteaptă cu nerăbdare să îşi ducă mandatul până la capăt şi să obţină şi mai multe rezultate istorice pentru poporul american", a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Andrew Bates, într-o declaraţie pentru CNN.

Bates a continuat: „Aceasta include continuarea reducerii preţurilor, crearea de locuri de muncă şi protejarea securităţii sociale, în timp ce se opune agendei MAGAnomics (al lui Donald Trump - n.r.), care ar agrava inflaţia şi ne-ar duce în recesiune. Şi va continua să lupte pentru a proteja libertăţile americanilor de interdicţiile radicale privind avortul şi de atacurile asupra statului de drept", a arătat Bates.

Democratul Joe Biden a anunţat, duminică seară, că se retrage din cursa pentru un nou mandat la Casa Albă, afirmând că este cea mai bună decizie pe care o poate lua pentru partid și pentru țară.La scurt timp după ce și-a anunțat retragerea, Biden şi-a declarat susţinerea pentru ca vicepreședintele Kamala Harris să fie nominalizată de democrați pentru cursa prezidențială din acest an. ”Democraţi, este timpul să ne unim şi să-l învingem pe Trump”, le-a transmis el colegilor de partid.În replică, Harris s-a declarat onorată de sprijinul lui Biden şi convinsă că democraţii îl pot învinge pe Donald Trump. Ea a mai spus că va face tot ce îi stă în putere pentru a-l învinge pe Trump.În schimb, Donald Trump a reacționat printr-o serie de jigniri la adresa lui Joe Biden și a spus că Kamala Harris va fi mai ușor de învins.Iată ce urmează acum pentru democrați.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇