Capre pentru arme? 447 de capre trimise de Putin în Coreea de Nord

Capre pentru arme? 447 de capre trimise de Putin în Coreea de Nord

După întâlnirea dintre președintele rus Vladimir Putin și liderul nord-coreean Kim Jong Un din iunie, la care dictatorii au discutat despre cooperarea reciprocă, Moscova a făcut un cadou Phenianului.

Rusia a trimis 447 de capre în orașul nord-coreean Rason, anunţă organul rus de supraveghere a agriculturii Rosselkhoznadzor.

Capre pentru arme? Se întreabă Politico. Publicaţia aminteşte că Moscova și Phenianul au un acord care acoperă sectoare precum educația, agricultura și turismul.

Caprele, care au fost exportate din regiunea Leningrad, sunt abia primul lot de animale de fermă pe care Rusia intenționează să le livreze în Coreea de Nord.

ADVERTISING

Caprele vor furniza produse lactate copiilor pentru a atenua penuria de alimente din Coreea de Nord, cauzată în principal de politicile guvernamentale, situația înrăutățindu-se în timpul pandemiei de Covid-19.

Potrivit Human Rights Watch, 10,7 milioane din 25,9 milioane de oameni din Coreea de Nord sunt subnutriți, iar 18% dintre copii au o creștere și o dezvoltare afectate din cauza malnutriției cronice.

„Ferme de capre cu o capacitate mare au fost construite în districtele din Nampho din RPDC (Coreea de Nord - n.red.). Ca urmare, s-a pus baza pentru a furniza fără probleme produse lactate pentru copiii din regiune”, a raportat agenția centrală de știri din Coreea de Nord, confirmând indirect transportul.

ADVERTISING

Cu toate legăturile politice și economice tăiate cu Europa și SUA, din cauza invadării țării vecine, dictatorul rus s-a întors spre Asia, îngenunchind umil în fața Chinei și a Coreei de Nord pentru a primi ajutor militar.

Coreea de Nord a sprijinit în mod deschis atacul și a fost acuzată că a livrat armament pentru a ajuta forțele ruse pe câmpul de luptă.

ADVERTISING

Atât Rusia, cât și Coreea de Nord au negat în trecut afirmațiile conform cărora Phenianul furnizează arme sau muniție forțelor Kremlinului.

În timpul recentei călătorii a lui Putin în Coreea de Nord, cei doi lideri au semnat un acord care îi obligă să se „ajute reciproc în cazul unei agresiuni”. Acordul face parte dintr-un tratat amplu care acoperă toate domeniile, de la educație la agricultură și turism, potrivit presei de stat ruse.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇