Putin l-a depășit pe Kim Jong-un: Rusia e cea mai sancționată țară din lume!

Putin l-a depășit pe Kim Jong-un: Rusia e cea mai sancționată țară din lume!

Rusia tocmai a depășit Iranul, Siria, Coreea de Nord și Venezuela la capitolul sancțiuni internaționale, devenind în premieră cea mai sancționată țară din lume.

Cu invazia în Ucraina, Vladimir Putin a depășit regimul de la Teheran, țară condusă de ayatollahul Ali Khamenei și un președinte care a făcut parte din „Comitetul morții” din Iran, ultraconservatorul Ebrahim Raisi, poreclit și „inchizitorul”.

L-a depășit și pe dictatorul Maduro din Venezuela, precum și pe tiranul Bashar al-Assad, responsabil pentru războiul civil din Siria, care a făcut peste 160.000 de morți, 6,7 milioane de strămutați și 6,6 milioane de refugiați, în cei peste 10 ani de conflict. Iar Putin a reușit să ajungă pe primul loc într-o săptămână.

ADVERTISING

Regimul din Coreea de Nord, condus de dictatorul Kim Jong-un, se află acum abia pe locul 4 în topul sancțiunilor internaționale.

Toți cei enumerați sunt, de altfel, în relații bune cu regimul de la Moscova.

Rușii sunt pe primul loc:

Conform datelor centralizate de platforma Castellum.ai, 2.754 de sancțiuni erau deja în vigoare împotriva Rusiei înainte de 22 februarie, arată BBC.

Alte 2.778 de sancțiuni au fost impuse în zilele următoare invaziei, ducând totalul la 5.532 - peste cele 3.616 de sancțiuni impuse Iranului, care se afla până acum pe primul loc în acest clasament.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Statele Unite sunt principala sursă a sancțiunilor cu 21%, urmate îndeaproape de totalul combinat al Regatului Unit și al UE, de 18%.

Țările din întreaga lume au intensificat sancțiunile împotriva Rusiei, pentru a pune presiune asupra Moscovei, cu scopul de a opri atacurile asupra Ucrainei.

Iată cine a sancționat Rusia pentru invadarea Ucrainei:

Și care e situația sancțiunilor începând cu 2014, când Rusia a anexat ilegal Crimeea:

Majoritatea sancțiunilor vizează persoane, iar președintele SUA, Joe Biden, a și anunțat că vrea să-i facă pe oligarhii bogați și puternici de la Moscova „să împărtășească durerea”, așa cum împart și beneficiile cu regimul lui Putin.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇