Cancelarul Austriei: Bulgaria are nevoie de un gard la graniță, dar să fie construit cu banii UE

Cancelarul Austriei: Bulgaria are nevoie de un gard la graniță, dar să fie construit cu banii UE

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, vrea ca la frontiera externă a UE să fie construite garduri cu bani europeni pentru a pune frână migraţiei ilegale şi a nominalizat în acest sens Bulgaria, calculând deja că Bruxelles-ul ar trebui să deblocheze două miliarde de euro pentru gardul pe care Sofia ar trebui să şi-l ridice la graniţe.

Guvernul federal austriac face presiuni pentru instalarea mai multor garduri la frontiera externă a UE, având în vedere numărul mare de migranţi care ajung în Austria.

"Trebuie să rupem în sfârşit tabuul gardurilor", a declarat joi, înaintea summit-ului UE de la Bruxelles, cancelarul federal Karl Nehammer, citat de Der Standard.

ADVERTISING

La rândul său, ministrul pentru Europa, Karoline Edtstadler, a vorbit despre necesitatea unor "bariere fizice" pentru protecţia frontierelor externe.

"Gardurile în sine nu sunt nimic nou", a explicat Nehammer, referindu-se la barierele de la graniţa greco-turcă. "Doar că până acum statele naţionale sunt lăsate singure, Comisia Europeană nu eliberează fondurile", este reproşul pe care şeful guvernului de la Viena îl face Bruxelles-ului.

Nehammer a subliniat că Bulgaria are nevoie de un gard susţinut de mijloacele financiare ale Uniunii Europene. Potrivit propriilor informaţii, Sofia are nevoie de aproximativ două miliarde de euro pentru acest lucru.

ADVERTISING

La rândul său, Karoline Edtstadler a subliniat că gardurile sunt indispensabile pentru o limitare eficientă a migraţiei ilegale: "Cred că la un moment dat trebuie să conştientizăm faptul că nu va funcţiona fără bariere fizice, că trebuie să avem o protecţie adecvată a frontierelor externe", a declarat ministrul la krone.tv.

Întrebată ce înseamnă bariere fizice, aceasta a precizat că este vorba despre "un gard, un zid - puteţi să-i spuneţi cum vreţi".

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇