București: Zeci de persoane îi aduc un omagiu lui Navalnîi în fața Ambasadei Rusiei (Foto&Video)

București: Zeci de persoane îi aduc un omagiu lui Navalnîi în fața Ambasadei Rusiei (Foto&Video)

Zeci de persoane participă duminică la un eveniment organizat la sediul ambasadei Rusiei la Bucureşti, în memoria disidentului rus Aleksei Navalnîi. Participanţii au adus flori, lumânări, şi pancarte cu imaginea disidentului.

Peste 50 de oameni se află la momentul transmiterii știrii în faţa Ambasadei Rusiei, pe şoseaua Kiseleff din Bucureşti.

LIVE Acum la Ambasada Rusiei din Bucureşti

LIVE Acum la Ambasada Rusiei din Bucureşti – îl comemorăm pe Aleksei Navalnîi cu flori albe și lumânări.

Publicată de Vlad Gheorghe pe Duminică, 18 februarie 2024

Participanţii au adus cu ei flori, lumânări, fotografii ale disidentului rus mort în detenţie, dar şi pancarte cu mesajul ”Killer ” adresat lui Vladimir Putin.

Putin-criminal-mesaj-Navalnii-comemorare-Bucuresti
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

„Nu câştigi alegeri libere omorând opoziţia”, este mesajul participanţilor.

ADVERTISING

Printre participanţi există şi persoane care au declarat că sunt cetăţeni ruşi care se opun regimului condus de Vladimir Putin. 

Aleksei-Navalnii-Ambasada-Rusiei-Bucuresti
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Iniţiatorul evenimentului organizat la sediul Ambasadei Rusiei la Bucureşti este europarlamentarul Vlad Gheorghe.

Militantul rus Alexei Navalnîi  (47 de ani), considerat inamicul numărul unu al preşedintelui Vladimir Putin, a murit în închisoare, a anunțat, vineri, serviciul penitenciar rus. El era încarcerat într-un penitenciar din Siberia, unde ispășea o pedeapsă de 19 ani pentru "extremism". Autoritățile nu au anunțat o cauză a morții, au spus doar că s-a simțit rău după o plimbare, pierzându-și aproape imediat cunoștința. S-a încercat resuscitarea, fără succes.

ADVERTISING

Reacții la moartea lui Navalnîi au venit din toată lumea, s-a spus că a fost asasinat în mod brutal de Kremlin, Putin e vinovat, a făcut sacrificiul suprem pentru idealurile sale.

Iar soția lui Navalnîi l-a amenințat pe Putin, de pe scena Conferinței de Securitate de la Munchen, unde a fost îndelung aplaudată.

La Moscova, autorităţile i-au avertizat pe locuitori împotriva oricăror demonstraţii „neautorizate”. Cu toate acestea, în mai multe oraşe din ţară, ruşii au stat la coadă pentru a depune flori la monumentele victimelor represiunii politice din URSS, în semn de omagiu pentru Aleksei Navalnîi. Unele surse susțin că peste 400 de persoane au fost reținute.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇