Blue Air încă nu reia zborurile: „S-a oprit o companie aeriană, nu apăsăm un buton și pornim din nou”

Blue Air încă nu reia zborurile: „S-a oprit o companie aeriană, nu apăsăm un buton și pornim din nou”

Blue Air nu ştie încă să spună când va relua zborurile, deşi conturile i-au fost deblocate încă de miercuri.

„În acest moment, la fel ca și ieri, depunem toate eforturile posibile să găsim soluții în a porni operarea. Din nou vreau să vă fac să înțelegeți că S-A OPRIT O COMPANIE AERIANĂ, NU APĂSĂM UN BUTON ȘI PORNIM DIN NOU. Reluarea operațiunilor la nivelul de dinainte nu este posibil”, a explicat compania aeriană într-un comunicat de presă remis joi seara şi citat de Libertatea.

Blue Air a explicat că furnizorii săi au resetat colaborarea, iar procesatorii de plată nu mai eliberează niciun ban până nu trec 90 de zile după data zborului, „iar fără aceste sume eliberate trebuie să o luăm de la 0, să ne naștem din nou”.

ADVERTISING

După ce i s-a ridicat poprirea de pe conturile bancare, Blue Air anunța miercuri că va relua zborurile curând. Rămâne de văzut când se va întâmpla asta.

În perioada 6-11 septembrie au fost planificate, dar anulate 401 zboruri și au fost afectați peste 54.000 de călători.

Creanţa de 28,7 milioane de lei pe care o are compania la Ministerul Mediului va fi eșalonată.

Datoriile companiei se ridică la un total de 230 milioane de euro, ceea ce înseamnă 50% din totalul veniturilor realizate într-un an normal de operare.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cât despre pasagerii care au avut bilete anulate, Blue Air susţine că „le-a oferit opțiunile prevăzute de legislația în vigoare, aplicabile tuturor operatorilor aerieni la nivel european (rambursarea biletelor de călătorie, rerutarea pe următorul zbor disponibil publicat pe website sau rambursarea în portofelul electronic utilizabil la viitoare achiziții de bilete).”

Între timp, TAROM a organizat deja trei curse pentru a-i repatria pe românii care au fost afectați de suspendarea zborurilor.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇