Bernie Madoff a murit în închisoare

Madoff furase 65 de miliarde de dolari, de la aproape 5.000 de clienți pe care i-a înșelat. Avea o pedeapsă de 150 de ani de închisoare.
Bernie Madoff a murit în închisoare

Bernie Madoff, un broker din SUA condamnat pentru orchestrarea unei masive scheme de fraudare Ponzi, a murit în închisoare.

Madoff a decedat miercuri dimineaţă, în Centrul Medical Penitenciar Butner, situat în statul Carolina de Nord, afirmă surse citate de agenţia Associated Press.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Aparent, decesul s-a produs din cauze naturale. Bernie Madoff avea 82 de ani.

Era condamnat la 150 de ani de închisoare

Anul trecut, avocaţii lui Bernie Madoff au solicitat eliberarea din detenţie, în contextul pandemiei, argumentând că suferea de boli renale grave şi alte afecţiuni cronice. Solicitarea a fost respinsă.

Bernie Madoff a recunoscut că a înşelat mii de clienţi, sustrăgând miliarde de dolari prin scheme de investiţii desfăşurate câteva decenii.

Un trust de recuperare a creanţelor a obţinut deja peste 13 miliarde de dolari din investiţiile totale de 17,5 miliarde de dolari încredinţate firmelor lui Bernie Madoff.

A furat 65 de miliarde de dolari de la mii de clienți

Timp de câteva decenii, Bernie Madoff, care fusese preşedinte al unei entităţi a Bursei Nadaq, a avut o imagine foarte bună, oferind profituri în pofida fluctuaţiilor de pe pieţele financiare. Însă, în 2008, experţi contabili au depistat implicarea sa într-o schemă de fraudare de tip Ponzi de miliarde de dolari.

În 2009, Bernie Madoff a pledat vinovat la acuzaţii de fraude, afirmând că regretă "profund" şi se simte "ruşinat". Madoff a fost condamnat la 150 de ani de închisoare.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!