Barna: Am convenit să aşteptăm raportul Comisiei de la Veneţia cu privire la desfiinţarea Secției Speciale

Barna: Am convenit să aşteptăm raportul Comisiei de la Veneţia cu privire la desfiinţarea Secției Speciale

Copreşedintele USR PLUS Dan Barna a declarat, luni, că la nivelul coaliţiei guvernamentale s-a convenit să se aştepte punctul de vedere al Comisiei de la Veneţia în privinţa desfiinţării Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie (SIIJ).

„Subiectul principal a fost legat de SIIJ şi de desfiinţarea acesteia. Este o temă importantă şi prioritară pentru coaliţie.

Am convenit să aşteptăm raportul Comisiei de la Veneţia, care va veni până la finalul acestei luni sau în primele zile din iulie, şi, în funcţie de acest punct de vedere, eu sper să reuşim într-o sesiune extraordinară, în cel mai îndepărtat caz vorbesc în luna iulie, să desfiinţăm această secţie specială şi să intrăm într-o logică în care să bifăm cerinţele legate de MCV", a declarat Barna, la finalul şedinţei coaliţiei, care a avut loc la Palatul Parlamentului.

ADVERTISING

Dan Barna s-a declarat optimist că se va găsi o soluţie cu privire la desfiinţarea SIIJ.

La rândul său, vicepremierul Kelemen Hunor a afirmat că UDMR este de acord cu desfiinţarea Secţiei Speciale.

"Avem un amendament la Comisia juridică la Senat care propune ca magistraţii să fie anchetaţi de direcţia existentă din structura Parchetului General - Direcţia de urmărire criminalistică şi penală.

Din acest punct de vedere, nu se întâmplă nicio tragedie, când se va vota acest amendament, în funcţie de…, mergem mai departe", a spus Kelemen Hunor.

ADVERTISING

Context

CCR a transmis, în 8 iunie, că Secția specială pentru anchetarea magistraților este constituțională și că o eventuală desființare a ei poate fi decisă doar în Parlament.

În aceeași zi,  a fost publicat raportul MCV, unde se cere desființarea SIIJ.

Ulterior, ministrul Justiției, Stelian Ion, a declarat într-o conferință de presă că are încredere că Secția va fi desființată în Parlament la începutul sesiunii viitoare, dacă nu chiar în cea curentă.

Aceasta se încheie însă până la sfârșitul lunii iunie.

ADVERTISING

Citește mai multe despre desființarea SS:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇