Armistiţiu între Israel şi Hamas, după 11 zile de violenţe

Armistiţiu între Israel şi Hamas, după 11 zile de violenţe

Un reprezentant al grupării Hamas a confirmat că va exista un armistiţiu cu Israelul.

Cabinetul de securitate al prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu a aprobat un acord unilateral de încetare a focului pentru a opri opraţiunea militară de 11 zile în Fâşia Gaza, a relatat presa locală, potrivit Reuters.

Decizia Israelului a venit după presiuni puternice din partea SUA pentru încetarea ofensivei.

''Cabinetul de securitate a acceptat în unanimitate recomandarea tuturor responsabililor din domeniul securităţii (…) de a aproba iniţiativa egipteană de încetare a focului bilateral şi fără condiţii'', se arată într-un comunicat al autorităţilor israeliene.

ADVERTISING

În Fâşia Gaza, Hamas a confirmat intrarea în vigoare a acestui acord de încetare a focului vineri, la ora locală 02.00 (joi, 23:00 GMT).

De la începutul ostilităţilor, pe 10 mai, în atacurile israeliene asupra Fâşiei Gaza au murit 232 de oameni, iar Israelul a înregistrat 12 decese.

Seria de violenţe care a debutat după o lună în care tensiunile au crescut este cea mai sângeroasă din ultimii ani între Israel şi teritoriul palestinian. Luptele au început după mai multe zile în care au avut loc ciocniri între israelieni şi palestinieni în Ierusalimul de Est.

ADVERTISING

Israelul a spus că aproximativ 4.000 de rachete au fost lansate spre teritoriul său de către militanţii din Gaza.

Citește mai mult despre conflictul dintre israelieni și palestinieni:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇