232 de palestinieni şi 12 israelieni au murit în conflictul din Fâşia Gaza şi sudul Israelului

232 de palestinieni şi 12 israelieni au murit în conflictul din Fâşia Gaza şi sudul Israelului

232 de palestineni, printre care combatanţi Hamas, şi 12 israelieni şi-au pierdut viaţa de la începutul actualului conflict din Fâşia Gaza şi sudul Israelului, pe 10 mai

În toată această perioadă mişcările palestiniene Hamas şi Jihadul Islamic au lansat peste 4.000 de rachete către teritoriul israelian, relatează AFP.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Cinci palestinieni au murit joi din cauza loviturilor aeriene israeliene în Fâşia Gaza, a anunţat Ministerul Sănătăţii din această enclavă aflată sub controlul Hamas.

După câteva ore de aparentă acalmie, loviturile aeriene s-au intensificat joi după-amiază, coloane de fum înălţându-se deasupra oraşului Gaza.

Spre seară, un nou baraj de rachete dinspre Fâşia Gaza a vizat sudul Israelului, determinând localnicii din sudul acestei ţări să se refugieze în adăposturi anti-bombardamente.

Continuarea tirurilor palestiniene şi israeliene este ''inacceptabilă'', a declarat joi în faţa Adunării Generale a ONU secretarul general al forului internaţional, Antonio Guterres, care a lansat un apel la ''încetarea imediată a confruntărilor''.

Și Germania cere încetarea conflictului

După apelul preşedintelui american Joe Biden pentru o ''detensionare'' imediată şi refuzul Washingtonului de a sprijini o rezoluţie a Franţei la ONU, joi a intrat în scenă Germania.

Şeful diplomaţiei germane Heiko Maas s-a deplasat în Israel, unde a vizitat locuri lovite de rachetele trase de militanţii palestinieni din Hamas. El a susţinut loviturile israeliene către Gaza şi a insistat pe ''dreptul la autoapărare'' al Israelului, cerând o încetare rapidă a ostilităţilor.

Spirala violenţelor a fost declanşată de tirurile de rachete lansate de mişcarea Hamas către statul evreu pe 10 mai, în semn de solidaritate cu palestinienii răniţi în ciocnirile cu poliţia israeliană pe Esplanada Moscheilor din Ierusalimul de Est.

În timpul precedentelor conflicte între Israel şi mişcarea palestiniană Hamas, detensionarea situaţiei a fost facilitată de crearea unor coridoare umanitare pentru a permite transportarea ajutorului internaţional şi repararea infrastructurii esenţiale pentru populaţie.

Citește mai mult despre conflictul dintre israelieni și palestinieni:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!