Armata ucraineană și-a doborât o dronă proprie deasupra Kievului (Video)

Armata ucraineană și-a doborât o dronă proprie deasupra Kievului (Video)

Alerte de raid aerian au răsunat pentru o scurtă perioadă de timp, joi seara, în Kiev, iar locuitorii au putut vedea cum o dronă care zbura pe cer este doborâtă de apărarea antiaeriană ucraineană, care ulterior a anunţat că aparatul aparţinea, de fapt, chiar forţelor sale armate.

O aeronavă fără pilot (UAV) a fost doborâtă de forţele de apărare aeriană din Kiev, a anunţat joi seara administraţia militară a oraşului pe Telegram, relatează CNN.

"În timpul recentei alerte aeriene, un vehicul aerian fără pilot la bord a fost reperat deasupra oraşului Kiev. Obiectul a fost doborât de forţele de apărare aeriană. Nu există informaţii privind victime sau daune asupra locuinţelor sau infrastructurii", a declarat administraţia militară a oraşului Kiev.

Primarul Vitali Kliciko a confirmat că au avut loc explozii, dar şi un incendiu în cartierul rezidenţial Solomianka, adăugând că ar putea fi vorba de resturi ale dronei. Serviciile de urgenţă interveneau la faţa locului şi nu au fost raportate victime.

Ulterior, Forţele Aeriene au venit cu precizări: drona doborâtă joi seară deasupra Kievului era, de fapt, din dotarea armatei ucrainene, dar pare să fi funcţionat defectuos. De aceea, armata ucraineană a luat decizia de a o doborî, pentru a preveni orice incident sau accident.

Controlul asupra dronei de tip Bayraktar TB2 a fost pierdut în timpul unui zbor programat în regiunea Kiev, joi seara, în jurul orei locale 20:00, a precizat armata. Deoarece "prezenţa necontrolată" a unui UAV pe cerul capitalei "putea duce la consecinţe nedorite, s-a decis să se folosească echipe mobile de foc" pentru a distruge drona, se arată în comunicatul forţelor aeriene.

ADVERTISING

Incidentul s-a datorat probabil unei defecţiuni tehnice, dar cauza exactă este în prezent investigată.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇