Armata ne previne că vom vedea avioane militare uriaşe zburând foarte aproape de sol

Armata ne previne că vom vedea avioane militare uriaşe zburând foarte aproape de sol

Dacă vedeţi pe cer avioane militare mari, care zboară la joasă înălţime, nu vă alarmaţi!

Sunt doar exerciţii de instruire pe care le fac piloţii noştri.

Este vorba despre aeronave mari C-130 Hercules şi C-27 J Spartan ale Forțelor Aeriene Române, care vor executa, în perioada 21-23 septembrie, zboruri la înălţimi mici (aproximativ 150 m faţă de sol), în spațiul aerian național.

Spre comparaţie, Catedrala Mântuirii Neamului are 120 de metri.

"Menţionăm că aceste activităţi de zbor sunt executate în conformitate cu Planurile de Instruire în Zbor şi în concordanţă cu reglementările aeronautice în vigoare, având drept scop creşterea nivelului de antrenare a personalului navigant în condiţii cât mai reale, fapt care contribuie la creşterea capacităţii acţionale a Forţelor Aeriene Române", precizează comunicatul oficial.

ADVERTISING

Vestea vine în contextul în care Vladimir Putin a anunțat, miercuri dimineață, mobilizarea parțială în Rusia și a făcut amenințări nucleare.

Printre primele reacții le-a avut Ucraina, care l-a ironizat pe Putin, în timp ce Londra vede în noile măsuri semnul că Ucraina câștigă războiul. Ceva mai rezervată în discurs s-a arătat Germania, care va cântări ce măsuri se impun.

Iată şi ce spune Ciucă despre anunţul lui Putin de mobilizare în Rusia.

Vă recomandăm şi analiza istoricului Cosmin Popa: Ce înseamnă mobilizarea parțială anunțată de Putin, cât de real a devenit șantajul nuclear și de ce încă nu suntem aproape de finalul războiului din Ucraina

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇