Guvernul alocă 125 de milioane de euro pentru tunuri anti-grindină și avioane care să stimuleze precipitațiile

Guvernul alocă 125 de milioane de euro pentru tunuri anti-grindină și avioane care să stimuleze precipitațiile

Guvernul a alocat 125 de milioane de euro pentru a se achiziționa tunuri anti-grindină şi avioane dotate cu echipamente speciale pentru sporirea precipitaţiilor, a anunțat ministrul Investiţiilor şi Fondurilor Europene, Marcel Boloş. Dacă documentația necesară pentru achiziții va fi gata la timp, am putea avea aceste echipamente de anul viitor.

Fondurile au fost alocate în cadrul cadrul Programului de Dezvoltare Durabilă, unde există componeta de infrastructură pentru situaţii de urgenţă, care include și combaterea riscului de secetă.

ADVERTISING

”Noi am aprobat metodologia necesară pentru accesarea fondurilor, la nivelul Autorităţii Naţionale Antigrindină, documentaţia necesară pentru ca aceste echipamente speciale să fie achiziţionate este în curs de elaborare. Se vor derula procedurile de rigoare, după ce vom avea toate formalităţile puse la punct şi eu sper ca începând de anul viitor să putem avea aceste echipamente necesare”, a spus ministrul.

Boloş a precizat că tunurile anti-grindină şi avioanele dotate cu echipamente speciale pentru sporirea precipitaţiilor”sunt o soluţie la combaterea riscului de secetă pe care România în acest an a avut de luptat cu acest tip de risc”. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇