Apelul unui lider din Duma de Stat: Trebuie să oprim minciunile, oamenii nu sunt proști

Apelul unui lider din Duma de Stat: Trebuie să oprim minciunile, oamenii nu sunt proști

Șeful comisiei de apărare din Duma de Stat, colonel-generalul Andrei Kartapolov, a criticat deschis Ministerul Apărării pentru faptul că nu spune întreg adevărul despre ce se întâmplă pe câmpul de luptă din Ucraina.

„Trebuie să oprim minciunile. Am mai spus asta, dar cumva mesajul nu ajunge la cei din conducere. Citesc rapoartele Biroului de Informații Sovietic din 1941, când germanii au intrat în Moscova. Și vorbesc transparent despre retragere. Dar în fiecare raport spun că brigada cutare a făcut asta și asta, piloții au distrus asta, pierderile noastre au fost astea. Și oamenii înțelegeau pericolul, înțelegeau că dușmanul era pe pământul nostru. Și acum dușmanul e pe pământul nostru”, a spus Kartapolov, într-o emisiune televizată, potrivit Kommersant.

ADVERTISING

El susţine că în realitate toate satele de graniță din regiunea Belgorod sunt distruse, dar că ministerul nu comunica asta și astfel poporul își pierde încrederea în orice spun liderii de la Moscova.

„Știm asta de la multă lume, de la guvernatorii din zonă, de la corespondenții pe chestiuni militare, dar în raportările Ministerului Apărării nu apar. Oamenii știu, oamenii nu sunt proști și văd că nu li se spune nici măcar o parte din adevăr. Asta duce la o pierdere a credibilității”, a continuat el.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Șeful comisiei de apărare a arătat unde trebuie aduse îmbunătățiri și pe câmpul de luptă:

„Principala noastră problemă astăzi este tehnica de recunoaștere. Nu de trupe ducem lipsă, ci de mijloacele de a identifica țintele inamice, care ar îmbunătății strategia”.

Criticile lui Kartapolov se adaugă multor altora îndreptate în ultima vreme spre conducerea armatei, în special după ce forțele Moscovei au fost alungate din Liman pe 1 octombrie și de atunci ucrainenii recuperează tot mai mult teren. Întrebat de aceste critici la începutul săptămânii, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a cerut celor care le fac să își țină emoțiile în frâu.

ADVERTISING

Ziua 225. Atac barbar în Zaporojie. Putin trimite oamenii luaţi cu arcanul să recucerească ce-au pierdut soldații profesioniști


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇