Angajatul unei bănci din Rusia a fost mobilizat și trimis la război, deși era scutit. A murit pe front

Angajatul unei bănci din Rusia a fost mobilizat și trimis la război, deși era scutit. A murit pe front

Un angajat rus al unei bănci occidentale din Rusia a fost ucis pe front după ce a fost mobilizat pentru a lupta împotriva Ucrainei, în ciuda faptului că banca a trimis o scrisoare pentru a solicita o scutire, a declarat avocatul său.

Timur Izmailov, în vârstă de 33 de ani, specialist IT, a fost recrutat pe 23 septembrie, la două zile după ordinul de mobilizare parțială dat de președintele Vladimir Putin, și a murit pe 13 octombrie, după ce a fost lovit obuzul unui mortier, scrie Reuters.

Mobilizarea a creat haos în cadrul companiilor străine din Rusia, prinse între respectarea legislației ruse, pe de o parte, și încercarea de a-și proteja personalul, pe de altă parte.

ADVERTISING

Unii angajați sunt scutiți de la mobilizare, inclusiv angajații băncilor comerciale care asigură stabilitatea sistemului bancar, dar haosul ordinului de mobilizare a făcut ca și ministerele și companiile de stat să se chinuie să îi ajute pe angajații săi cheie să evite să fie luați la luptă.

Izmailov a mers la biroul de recrutare pe 23 septembrie, intenționând să explice că este scutit de mobilizare. „Comisarul militar i-a spus că nu se află pe lista de scutiri, așa că a fost mobilizat”, a spus Konstantin Ierokhin, avocatul tânărului.

ADVERTISING

Banca centrală rusă a cerut băncilor comerciale să furnizeze liste cu angajații care au nevoie de scutire la încorporare, iar Ierokhin a spus că aceste liste, inclusiv una pe care era numele lui Izmailov, au fost transmise Statul Major.

Când Izmailov nu a fost eliberat din centrul de recrutare, banca a scris direct comisariatului militar. Cu toate astea, a fost trimis pe front pe 7 octombrie și a murit pe 13 octombrie.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇