Andreea Moldovan a plecat din România și s-a angajat la OMS UPDATE Ce spune Voiculescu

Andreea Moldovan a plecat din România și s-a angajat la OMS <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span> Ce spune Voiculescu

Andreea Moldovan, demisă din Ministerul Sănătății odată cu Vlad Voiculescu, a părăsit România și lucrează, de săptămâna trecută, la Organizația Mondială a Sănătății, cu sediul la Geneva.

Ea a fost angajată în cadrul departamentului care se ocupă de prevenția și controlul infectărilor cu COVID-19, potrivit Radio Brașov. Fostul secretar de stat în Ministerul Sănătății și-a actualizat și pe pagina de Facebook locul de muncă.

Tot pe contul de Facebook ea și-a schimbat și numele, revenind la cel de fată - Căpîlna. Moldovan era numele după căsătorie, ea fiind măritată cu medicul chirurg Bogdan Moldovan.

ADVERTISING

Reacția lui Voiculescu

La rândul său, Vlad Voiculescu a scris pe contul lui de Facebook despre această angajare. El a comparat demiterea ei cu cea a Laurei Codruța Kovesi, fosta șefă DNA și actualul procuror-şef european.

”Dr. Andreea Moldovan va lucra la Organizaţia Mondială a Sănătăţii la Geneva. Povestea recentă a Andreei este nu doar povestea unei românce profesioniste şi cinstite care are parte de apreciere mai degrabă în străinătate decât în ţara ei. Este o poveste comună a milioane de români”, a scris între altele, luni seară, pe Facebook, Vlad Voiculescu.

Dr. Andreea Moldovan va lucra la Organizația Mondială a Sănătății la Geneva. Povestea recentă a Andreei este nu doar...

Publicată de Vlad Voiculescu pe Luni, 24 mai 2021

Cine este Andreea Căpîlna

Andreea Căpîlna este medic epidemiolog. Ea a revenit în România în urmă cu aproximativ 10 ani, după un stagiu de 3 ani petrecut în Elveția. La întoarcerea în țară a lucrat într-un spital privat din Brașov, acolo unde a primit și premiul pentru igiena intraspitalicească, acordat de Organizația Mondială a Sănătății.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În 2019, ea a fost decorată de președintele Klaus Iohannis. Ea a fost și director medical al Spitalului de Boli Infecțioase din Brașov, lucrând în prima linie de la începutul pandemiei.

A fost primul secretar de stat numit de Vlad Voiculescu după ce acesta a revenit la conducerea Ministerului Sănătății în Guvernul Cîțu.

După mai multe declarații controversate, contrazise de conducerea Guvernului, situația a atins punctul critic când a ea a semnat un ordin care modifica criteriile pentru instituirea carantinei, iar liderii guvernului și instituțiilor, inclusiv premierul Florin Cîțu, au aflat despre asta direct din Monitorul Oficial.

ADVERTISING

A doua zi după acest moment atât ea, cât și Vlad Voiculescu, au fost demiși. Andreea Căpîlna s-a întors inițial la Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov.

Citește mai multe despre activitatea Andreei Căpîlna în Ministerul Sănătății:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇