Amenzi pentru organizatorii protestului din Suceava, față de certificatul verde și vaccinarea antiCovid

Amenzi pentru organizatorii protestului din Suceava, față de certificatul verde și vaccinarea antiCovid

Cei doi organizatori ai protestului desfăşurat duminică la Suceava au fost sancţionaţi cu amendă în valoare de câte 3.000 de lei, pentru că nu au respectat prevederile legale în vigoare aplicabile în astfel de situaţii.

Într-un comunicat remis, luni, de Biroul de presă al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJ) Suceava se arată că jandarmii au asigurat măsurile de ordine şi siguranţă publică la protest.

”Facem precizarea că cei doi organizatori ai protestului au fost sancţionaţi cu amendă contravenţională în valoare de 3.000 lei fiecare. Totodată, participanţilor la manifestaţie li s-au adus permanent la cunoştinţă prevederile legale şi măsurile care necesită a fi respectate, aceştia fiind avertizaţi verbal”, a precizat sursa citată.

ADVERTISING

Câteva sute de persoane au protestat, duminică, în centrul Sucevei faţă de obligativitatea certificatului verde, a restricţiilor impuse de pandemie şi pentru prezenţa fizică la şcoală a elevilor.

Protestul, ce s-a desfăşurat pe esplanada din faţa Casei de Cultură, a fost organizat de Asociaţia "Bucovina Profundă" şi Grupul civic "Suceava Educată".

Participanții au fost din mai multe localităţi ale judeţului şi, potrivit organizatorilor, au ajuns şi oameni veniţi din alte oraşe ale ţării, cum ar fi Bucureşti, Arad, Braşov, Neamţ, Botoşani sau Iaşi.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇